BIST 9.570
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.472,28
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Aşk’el Yakîn mecazdan geçmenin romanı

Nihat Dağlı’nın “Aşk’el Yakîn” adlı romanı Tuti Kitap’tan çıktı! Dağlı, Aşk’el Yakîn adlı romanında bir kadın ile erkek arasında geçen bir aşk hikâyesi anlatmıyor...

Abone ol


Nihat Dağlı Tuti Kitap’tan çıkan Aşk’el Yakîn adlı romanında bir kadın ile erkek arasında geçen bir aşk hikâyesi anlatmamaktadır. Anlatılan insan olarak dünyaya gelen bir varlığın yaşamı içerisinde edindiği deneyimlerle aldığı yol ile kendini bulmasıdır.

Okuyucu bunu kitabın arka kapağında yer alan şu cümlelerden çok net anlayabilir; “Bu kitapta, iki kapağın arasında, harâbat ehlinden bir yolcu duruyor. Hikâyesiyle bize varmış veya bir şekilde kendimizi karşısında bulduğumuz biri... Mirza Evin diye görünen; yolda bulunan, yaşanan, yıkılıp yeniden inşa olunan; yolculuğundan gayrı bir şey(i) olmayan bir “evren”… Onun aşkı bir yere, bir şeye, birine aşk değil. O, aşkın fâili olmayandır, nesnesidir. Her ne gelmişse başına, içine ne düşmüşse, onu şekillendiren aşka nesne olabilmiştir sadece.”

Aşka meyilli olan bir adamın hayat serüveni içerisinde yaşadıklarının istidadından kaynaklandığını anlatan, soluksuz okuyacağınız bir “aşk” romanı.



Nihat Dağlı Kimdir?

Nüfus kütüğündeki bilgiler doğruysa (ki doğru değil) 1966 yılında Mardin’de doğdu. Anne ve babasının hikâyesine…

Kaderi, anne ve babasının bilmediği Türkçede hikâyesini kurmak oldu. Lise için Adana’ya yolu düştü ve İzmir’e bir üniversite öğrencisi olarak vardı. Okullardan çok, okuduğu kitaplara minnettar…

Babası öldüğünde kocaman bir hayata maruz kaldı. Memur oldu. Kalbine ve zihnine düşen ağrılarla okudu/yazdı. Memurluktan istifa edip yurt bildiği kitaplara daha çok gitti. Okuyarak ve yazarak rızkını temin etme talihine erişti. Şükretti buna! Editör ve yazar olarak çalıştığı yayın grubunda kitaplar yayımladı. İzdüşümler; Bu Kavga Kimin?;İnsanı Kitaba Çağırmak; Hiç Kimseye Mektuplar; Hiç, Yoktan İyidir; Elveda Oblomov; Çıkar Sokak ve Sılada Gurbet Tadı kitaplarının yazarı…“Nihat Dağlı kimdir?” sorusuna hakikatli bir cevap olmak için yaşıyor.