BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.498,57
HABER /  EKONOMİ

Asırlık marka Çift Geyik Karaca konkordato istedi

TÜRKİYE'nin en ünlü giyim markalarından biri olan Çift Geyik Karaca, yüklü krediler, kiralardaki yükseliş ve perakende sektöründeki gerilemeleri gerekçe göstererek konkordato talebinde bulundu.

Abone ol

1917 yılında kurulan Türkiye ve Azerbaycan'da toplam 90 mağazası bulunan Çift Geyik Karaca Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak konkordato talebinde bulundu.

Davada, yaşanan mali dar boğaza ilişkin bir dizi gerekçe sıralandı. Dava dilekçesine göre, döviz cinsinden alınan yüklü krediler, AVM kiralarındaki yükseliş, perakende satışlarındaki gerileme ve bankaların kredi limitlerini kullandırmaması şirketlerin mali yapısını olumsuz etkiledi.

Borcu 171 milyon lira
Toplamda 171 milyon liralık borcu bulunan şirket için konkordato kararı verilmesi halinde faaliyetlerin etkin bir biçimde sürdürülebileceği kaydedildi.

Mağazalar kimin?
Temelleri 1917 yılında atılan Çift Geyik Karaca 1961 yılında yurt dışına ihraç edilen ilk Türk Tekstil markası olarak tarihe adını yazdırmıştı. 1998 yılında Tekfen Holding bünyesine katılan Çift Geyik Karaca, 2005 yılında Narin Group ailesine katılıp markalaştı. Çift Geyik Karaca Giyim AŞ ve Narin Triko Tekstil'in sahipleri Hasan-Hüseyin-Cüneyt ve Fethi Güneş.

Çift Geyik Karaca'dan açıklama

Çift Geyikli Karaca konkordato talebine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son dönemde piyasalarda yaşanan likidite sıkışıklığı, yüksek faiz ve bankaların kredi vermedeki zorlukları, bununla birlikte dövize bağlı gider kalemlerinin kurdaki dalgalanmalardan olumsuz etkilenmesi ve gerçekleşen satış rakamlarının beklentilerin altında kalması sebebiyle, kısa vadeli ödemelerimizde yaşanan sıkıntıların üstesinden gelmek; çalışanlarımız, tedarikçilerimiz ve iş ortaklarımız gibi paydaşlarımızın bu zorlu süreçten en az olumsuz etkilenmesini sağlamak; böylece ticari faaliyetlerimizi korumak ve sürdürülebilir bir ödeme yapısı ortaya koyabilmek adına 26.12.2018 tarihi itibariyle yetkili Asliye Ticaret Mahkemesine yapılan konkordato talebimiz gereğince, mahkemece tedbir kararı alınmıştır.

Yüzde 100 milli sermayeli bir kurum olan Çift Geyik Karaca Giyim Sanayi Tic. A.Ş. Türkiye’nin en önemli giyim perakende firmalarından biridir. İçinde bulunduğumuz bu geçici süreçte ve sonrasında tüm paydaşlarımızın haklarını koruyarak ülkemize ve milletimize hizmet etmeye ve 102 yıllık Karaca kalitesini uzun yıllar boyunca müşterilerimize yaşatmaya devam edeceğimize inancımız tamdır".