BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,70
ALTIN 2.494,28
HABER /  SAĞLIK

Aşırı yemek yemek de bir hastalık

Uzmanlar, aşırı miktarda yemek yemenin bir yeme bozukluğu olduğuna dikkat çekiyor.

Abone ol

Obezite, modern toplumların en önemli sağlık sorunlarından biri. Fazla kilolar diyabet, yüksek tansiyon gibi hastalıklara yol açabiliyor.

Sandra yeme krizine girdiğinde birkaç dakika içerisinde binlerce kalorilik yemek yiyor. Bu esnada aç olup olmaması hiçbir rol oynamıyor. Midesinde yer kalmayıncaya kadar yemek yedikten sonra kendisini daha iyi hissediyor ama sadece kısa bir süreliğine.Yeme krizleri geçiren Sandra Glogowski şunları söylüyor:

“Bu benim için bir keyif. Başkaları bira içmeye giderken ben buzdolabına koşuyorum. Bu kriz bazen nedensizce geliyor ve huzursuz ediyor. Tam da bağımlı olmayan bir uyuşturucu bağımlısını düşünün. Çok lezzetli bir şey yediğinizde, o duygusal tatmini hissediyorsunuz, içinizde bir şey rahata kavuşuyor adeta.”

TIKINIRCASINA YEMEK

Sandra, Tıkınırcasına Aşırı Yeme Bozukluğu (Binge Eating Disorder) olarak bilinen rahatsızlıktan muzdarip. Almanya'da halkın yüzde 1 ila 3'ü bu hastalıkla mücacedele ediyor. Söz konusu açlık krizleri haftada en iki kez oluşuyor. Kişiler, bu anlarda kontrolsüzce yemek yiyor. Sandra, yeme krizinin yaklaştığını hissedince ya en yakındaki büfeye gidiyor ya da süpermarketten ne bulursa alıyor.