BIST 9.547
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.489,49
HABER /  GÜNCEL

Aşırı yağışlar İstanbul'u felç etti!

Aşırı yağış nedeniyle D-100 karayolu içmeler mevkii İstanbul istikameti trafiğe kapandı.

Abone ol

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle trafik bazı noktalarda durma noktasına geldi, alt geçitlerde biriken sularda çok sayıda araç mahsur kaldı.

Anadolu yakasında Tuzla, Sultanbeyli, Kadıköy, Pendik ve Maltepe'de, Avrupa yakasında ise Beyoğlu, Bakırköy, Beşiktaş ve Şişli başta olmak üzere birçok ilçede etkisini gösteren şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle ana arterlerde trafik durma noktasına gelirken, alt geçitlerde biriken sularda çok sayıda araç mahsur kaldı.

Özellikle 16.30-19.00 saatleri arasında etkili olan yağışta, iş çıkışı evlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Vapurla Avrupa yakasına geçen vatandaşlar,

Üsküdar'da yağmur altında dolmuşlara binebilmek için bekledi.

İTFAİYE EKİPLERİ FAZLA MESAİ YAPTI! 

İtfaiye ekipleri, yağış dolayısıyla kentin her iki yakasından gelen su baskını ihbarlarına yetişmek için büyük çaba harcadı. İtfaiyeye, Anadolu ve Avrupa yakalarından şu ana kadar toplam 513 su baskını ihbarı yapıldı.

Öte yandan, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, metrekareye Göztepe'de 31, Pendik'te 27, Eminönü'nde 19, Bakırköy'de 18, Kartal'da 16, Çatalca'da 6 kilogram yağış düştü.

Şiddetli yağışın Marmara bölgesinde etkili olduğu ve metrekareye Gebze'de 55, Kocaeli'de 29, Yalova'da 18, Gölcük'te 17, Tekirdağ'da 9 ve Sakarya'da 6 kilogram yağış düştüğü öğrenildi.

Yağışın, İstanbul'da sabah saatlerine kadar aralıklarla yer yer kuvvetli devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

İstanbul'un bazı bölgelerinde dolu yağışı görüldü. Pendik'te çekilen görüntülerdeki dolunun büyüklüğü dikkat çekti.

METEOROLOJİ BU İLLERİ UYARDI! 

Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

İstanbul, İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Bursa ve İzmit için gök gürültülü sağanak uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da bugün akşam saatlerinden itibaren başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak, yer yer kuvvetli olarak gece yarısına kadar sürecek.

İzmir'in Bergama ve Dikili, Balıkesir'in Gömeç, Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Akçay, Çanakkale il merkeziyle Bayramiç, Ecebat, Lapseki, Gelibolu ve Kaleköy ilçelerinde, 16.00-18.00 saatleri arasında, kuvvetli olmak üzere yerel gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Yalova ile Bursa'nın İnegöl, Yenişehir, İznik ve Orhangazi ilçelerinde 16.15-18.00 saatleri arasında kuvvetli olmak üzere yerel gök gürültülü sağanak yağış tahmin ediliyor.
İzmit'in Gebze ilçesinde de 16.30-18.00 saatleri arasında, kuvvetli olmak üzere yerel gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Açıklamada, yağış anında kısa süreli lokal fırtına, lokal dolu yağışı, yıldırım, lokal su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.