BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,88
HABER /  DÜNYA

Aşırı sağcı liderin yeri doldu

Avusturya'da trafik kazasında ölen aşırı sağcı lider Jörg Haider'in yerine seçim yapıldı.

Abone ol Avusturya'da trafik kazasında ölen aşırı sağcı lider Jörg Haider'in yerine Avusturya'nın Geleceği İttifakı (BZÖ) başkanlığına, yardımcısı Stefan Petzner seçildi.

Aşırı sağcı BZÖ partisi yönetim kurulunun bugün yaptığı olağanüstü toplantıda, kuruluşundan bu yana partinin genel sekreteri ve başkan yardımcısı olarak görev yapan 27 yaşındaki Stefan Petzner'in parti başkanlığına oy birliğiyle seçildiği bildirildi.

BZÖ'nün yeni başkanı Petzner, trafik kazasında ölen Jörg Haider'e aşırı bağlılığı nedeniyle parti içinde, "Haider'in evlatlığı" olarak anılıyor.

Petzner, parti başkanlığı için, "büyük de olsa bu ayakkabıyla yürüyeceğim ve düşmeyeceğim" dedi.

Haider'in "mirasını devam ettireceğini" ifade eden Petzner, "Haider'in istediği gibi, Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ile Halk Partisi (ÖVP) arasında büyük koalisyonun sağlanmasına engel olacağım" diye konuştu.

Petzner, bir soru üzerine, 2005 yılında ayrıldıkları aşırı sağcı "Özgürlükçüler Partisi (FPÖ) ile birleşmelerinin söz konusu olmadığını kaydetti.

Haider'in Kaernten eyalet valiliği görevini ise geçici olarak yardımcısı Gerhard Dörfler'in üstlendiği bildirildi.

Aşırı sağcı BZÖ, geçen ay sonunda yapılan erken genel seçimde oyların yüzde 10,8'ini alarak, 183 üyeli federal mecliste 21 sandalyeye sahip olmuştu.