BIST 8.769
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,73
HABER /  GÜNCEL

Aşiret PKK'ya eleman kazandıran teröriste bakın ne yaptı!

PKK'nın kamplarına 18 yaşından küçük 500 kız çocuğun kaçırılmasından sorumlu "Cahide" kod adlı terörist Miranda aşireti tarafından öldürüldü.

Abone ol

Uzun yıllar Kandil'e kız çocuklarının kaçırılmasından sorumlu kişi olan Latife Kaya, isminin deşifre olmasından sonra Suriye'de PYD bölgesi Kamışlı'ya geçiş yaptı.

Kamışlı, Kobani ve Telabyat bölgelerinde PYD tarafından oluşturulan kadın komisyonlarında görev yapmaya başlayan Latife Kaya, burada aynı amaçla 100'den fazla kız çocuğunun PYD'ye kaçırılmasında aktif rol aldı.

KAMIŞLI'DA ÖLDÜRÜLDÜ

PYD terör örgütünün Kamışlı bölgesinde kurduğu kontrol noktalarında yalnız seyahat eden kız çocuklarını alıkoyarak önce örgüte katılmaya ikna etmeye çalışan, ancak kabul etmemesi durumunda zorla PYD kamplarına götüren isim yine Latife Kaya idi. Bölgede bazı aşiretlerin kızları aynı yöntemle kaçırıldığı için yer yer çatışmalar yaşandı. Son olarak Miranda aşiretinden bir kız çocuğu Latife Kaya ve ekibi tarafından kaçırıldı.

Aşiret uzun süre çocuklarını istemesine rağmen 17 yaşındaki kızları verilmedi. Bunun üzerine Kamışlı Derik bölgesinde Latife Kaya, Miranda aşireti tarafından öldürüldü.

KANDIRARAK DAĞA GÖTÜRDÜ

On yılı aşkın süre boyunca, Türkiye'den PKK'nın terör kamplarına 18 yaşından küçük 500 çocuğun kaçırılmasından sorumlu olan Latife Kaya, emniyet birimleri tarafından aranmaktaydı. Türkiye'de özellikle Güneydoğu'da ortaokul ve liselerde faaliyet gösteren sosyal dernek ve kurumlar aracılığı ile sosyal içerikli kamplara çekilen çocuklara yönelik beyin yıkama faaliyeti yürüten ekibin başı olan Kaya'nın eşi de Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen olarak görev yapıyordu. Örgütün talebi doğrultusunda kaçırılan kız çocukları Afrin, Kobani ve Kandil'e yönlendiriliyordu.

AİLELER TEHDİT EDİLİYORDU

Beşyüz küçük yaşta kız çocuğunu PKK kamplarına gönderen Latife Kaya ve ekibi çocukların aileleri ile görüşmelerini engelleyerek mağdurların örgüte adapte olmalarını sağlıyordu. Çocukları konusunda bilgi almak isteyen aileler, uyarılıyor vazgeçmeyenler ise tehdit ediliyordu. Bazı aile fertleri ise terör örgütü PKK militanları tarafından öldürülerek, aileler sindirildi.