BIST 9.507
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.491,72

Asım Kocabıyık Kimdir?

1924’te Afyon’un Tazlar köyünde doğan Asım Kocabıyık, Borusan Holding’in kurucusu. Köyünde daha 6 yaşındayken çıkan Kocabıyık’ın daha öğrenciyken çivi ve pekmez sattığı biliniyor. Asım Kocabıyık, babası Ahmet’in kurduğu İstikbal Ticaret T.A.Ş. isimli şirkette yönetim kurulu üyesi olarak görev aldığında henüz 20’li yaşlardaydı. Demir-çelik ithalatı ve tarım ürünleri ihracatı yapan şirket ile Borusan’ın da temeli...

1924’te Afyon’un Tazlar köyünde doğan Asım Kocabıyık, Borusan Holding’in kurucusu. Köyünde daha 6 yaşındayken çıkan Kocabıyık’ın daha öğrenciyken çivi ve pekmez sattığı biliniyor.

Asım Kocabıyık, babası Ahmet’in kurduğu İstikbal Ticaret T.A.Ş. isimli şirkette yönetim kurulu üyesi olarak görev aldığında henüz 20’li yaşlardaydı.

Demir-çelik ithalatı ve tarım ürünleri ihracatı yapan şirket ile Borusan’ın da temeli atılmış oldu.

1955 yılında ticari faaliyetlerinin yanı sıra, imalat işine de girdi.

 Borusan'la bütünleşen bir yaşam

Asım Kocabıyık’ın yaşamı ile Borusan’ın gelişimi ile iç içe geçmiş durumdaydı. Borusan Grubu olarak zamanla büyüyecek sürecin başında ise 1958’de kurulan   Borusan Boru yer aldı. 4 dönüm üzerindeki fabrikanın temeli İstanbul Sefaköy’de atıldı.

1964’e gelindiğinde ise Pendik’te su borusu imalatına başlandı. 1985 yılında ise bu tesisler Bursa Gemlik’e taşındı.

1980’li yıllara kadar sanayi alanında yoğunlaşan Borusan, 1984’te Borusan Oto aracılığı ile BMW, Rolls Royce, Land Rover marka otomobillerin ithalatı yapıldı.

Borusan Grubu bünyesinde, çelik, enerji, lojistik ve distribütörlük alanlarında faaliyet gösteren 14 şirket bulunuyor.