BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,48
HABER /  GÜNCEL

Asılsız ihbara 125 yıl hapis

Deniz Baykal'a suikast yönünde yapılan mail ihbarı ile ilgili olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.

Abone ol

Şişli Cumhuriyet Savcılığı, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a silahlı saldırıda bulunulacağı yönünde yapılan mail ihbarı ile ilgili olarak yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Savcılık hazırladığı iddianamade, mail ihbarında bulunan Kahraman Şeref Kasap hakkında, "iftira, suç uydurma, halk arasında korku ve panik yaratmak, bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girmek" suçlarından 42 yıldan 125 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Bugün'den Tolga Atar'ın haberine göre iddianamede, 15 Nisan 2010 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne e-mail yoluyla bir ihbarın yapıldığı belirtilerek, ihbarda halen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, yardımcısı Osman Şevket Aslan aracılığıyla suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Mithat Yılmaz'a Baykal'ı her iki dizinden vurması için talimat verdiğinin yazıldığı belirtildi.

Şüpheli Kasap'ın babası ile Yılmaz arasında eski bir alacak verecek meselesi olduğunun belirtildiği iddianamede, çok iyi bilgisayar kullandığı belirtilen şüphelinin başkalarının şifrelerini kullanarak Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Yılmaz ve arkadaşları ile ilgili kararları "adalet.gov.tr" sitesinden indirdiği öne sürüldü.

13 İFTİRA SUÇU İŞLEDİ

İddianamede, grup içerisinde Yılmaz'dan başka kimseyi tanımadığını beyan eden şüphelinin olayın inandırıcılığını kuvvetlendirmek için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Belediye Başkan Yardımcıları Osman Şevket Aslan ve Ayhan Kızılöz'ü hayali olarak mizansenini hazırladığı çeteye dahil ederek suç uydurduğu belirtildi.