BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,61
ALTIN 2.491,39
GÜNCEL

Asıl iş nedir Yardımcı iş nedir Taşeron dosyası

Belediye şirketlerinde asli iş yapan çalışan ile belediye taşeronu arasındaki fark nedir? Sosyal Güvenlik Uzmanı Şevket Tezel anlattı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Şevket Tezel, belediye şirketlerinde asli iş yapan çalışan ile belediye taşeronu arasındaki farkı şu şekilde anlattı:


‘Belediyelerde taşeron işçi uygulaması yaygın bir şekilde karşımızda bulunmaktadır. Bu işçilerden asıl işi yapanlarla yardımcı işleri yapanlar arasında birtakım farklar bulunmaktadır. Belediyelerde şehir içi yolların tamiri ve bakımı , çöplerin toplanması , fırın işletmeciliği belediyenin asıl işlerindendir. Belediyelerin iç temizliği gibi birtakım işlerde yardımcı işler olmaktadır. Asıl işlerde çalışan taşeron işçilerinin yargı yoluyla belediyelerin asıl kadrolarına geçme talepleri yargıya sık sık yansımakta ve genellikle de işçilerin kazanmasıyla sonuçlanmaktadır. Yardımcı işçilerin yargı yoluyla bile böyle bir hakkı bulunmamaktadır. Gündemdeki torba kanunla kamudaki asıl ve yardımcı işçilerin kamuya alma hakkı kapsamında bu sorunlar büyük ölçüde çözülecektir. Belediye işçileri konusunda ise şuanda bir belirsizlik bulunmaktadır.’

Sitene Ekle
Etiketler