BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.434,83
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Asıl AKP'liler bize saldırdı!

Dün gece Meclis Genel Kurulu'nda Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sırasında AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında uzun süreli gerginlik ve arbede yaşandı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA 

Dün gece Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan arbededen sonra AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın kaşı açıldı. 

İnternethaber'e açıklamalarda bulunan Mehmet Emin Dindar, kendisini CHP milletvekillleri Mahmut Tanal ve Engin Özkuş'un darp ettiğini söylemişti.

İnternethaber'e konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal olayı ve sonrasında yaşananları anlattı:

ASIL ONLAR BİZE SALDIRDI


"Torba kanununun üçüncü bölümünde sorular sorulurken Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ'ın "Darbelerin taşeronu CHP'dir sözleri tartışmaların fitilini ateşledi. Bu sırada AKP sıralarından alkışlar gelmesi üzerine, Bekir Bozdağ'a bu şekilde konuşmaması gerektiğini söyledim. 
Ben sesimi duyuramayınca yanına gidip, "Temiz bir dil kullanmanız gerekiyor, bu şekilde konuşamazsınız" derken o sırada AKP'liler tarafından bana saldırı geldi. Arkamdan tekme ve tokat geldi. Ben yüzümü o darbelerden koruyorum, bu fotograflarda çok açık görülüyor. Bu sırada bizi dışarmaya çalışırlarken ben merdivenlerden düştüm, o sırada parmağım yaralandı ama o sırada nasıl yaralandığını da bilemiyorum."

"Ben arbede esnasında Mehmet Emin Bey'i hiç görmedim, hiç kendisiyle karşılaşmadım. Bu işin doğrusu şudur; Gerçeğin gün ışığına çıkmasını istiyorlarsa, bence meclsiteki kamera görüntülerine bakmalılar. AKP'liler bize saldırdılar, bizi BDP'nin bhulunduğu kulis kapısından dışarı çıktık, o sırada onların orada ne işi vardı oraya kadar geldiler. Asıl saldırgan olan AKP."

PARLAMENTODA CHP'NİN VARLIĞINA TAHAMMÜL YOK

"Dışarıda, sokakta, caddede, meydanlarda insanların varlığına tahammül edemiyorlar, parlamentoda ise Ana Muhalefet Partisi'nin varlığına tahammül edemiyorlar. Mehmet Emin Bey, o sırada nasıl yaralandı bilemiyorum, çünkü ben onu hiç görmedim.

BAKANLARI GÖREVE DAVET EDİYORUM

"Kavgadan sonra eve geldiğimde twitter hesabıma küfür ve tehdit yağmıştı. Buradan sizin aracılığınızla Ulaştırma Bakanı ve İçişleri Bakanı'nı göreve davet ediyorum; Twitter hesaplarını takip ediyorlarsa, bir milletvekilinin twitter hesabına tehditler, hakaretler gelince neden işlem yapıp gözaltına almıyorlar."

"Parmağımda büyük bir ezilme var. Doktor raporu alacağım, bu adli bir vaka. Asıl madur olan Cumhuriyet Halk Partisi vekilleri. Bize saldıran 150-200 kişi vardı. Biz mecliste sadece 20 kişiydik. Ben kimseye saldırmadım saldırının maduru benim."

BEKİR BOZDAĞ BAŞLATTI

"Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın sözleri yüzünden tartışma çıktı. Kendisi bütün Türkiye'nin Başbakan yardımcısı, sözleri böylesine ayrıştırıcı değil bütünleştirici olmalı. Bu ayrıştırıcılık ve bu yok edilicilikle nereye gidilecek. Bana konuşma imkanı vermeden bana saldırıyorlar, ben bunu Başbakan Yardımcısına söylemeyeceğim de kime söyleyeceğim. Meclis tutanaklarına bakın göreceksiniz. Ayrımcı bir dil kullanarak bu kavgayı Bekir Bozdağ başlattı.

MECLİS KAMERALARI NİÇİN VAR?

 "Meclisteki kameralar niçin var? Kimin ne yaptığının belgelenmesi için. Bu delilleri yok etmek, karartmak istemiyorlarsa, meclisin güvenlik kameralarının görüntülerinde her şey var. Lütfen görüntüleri yayınlasınlar, kimin ne yaptığı görülsün. Mağdur olan ve saldırıya uğrayanların Cumhuriyet Halk Parti'liler olduğu görülecek. Her olayda mağdur rolü aynayan AKP'liler bu oalyda da mağdur rolü oynamak istiyorlar. Ben Mehmet Emin Bey'i hiç görmedim, tekrar ediyorum, onunla aynı karede hiç bulunmadım."