BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,07
HABER /  GÜNCEL

Aşı yapılan bebek öldü

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 4 aylık bir bebeğin karma aşısı yapıldıktan sonra evinde annesi tarafından maması verildikten 2 saat sonra hayat...

Abone ol

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 4 aylık bir bebeğin karma aşısı yapıldıktan sonra evinde annesi tarafından maması verildikten 2 saat sonra hayatını kaybettiği iddia edildi.
İddiaya göre, 33 yaşındaki anne Resmiye Ünek, 4 aylık kızı Rabia’nın karma aşısını yaptırmak için aile sağlık merkezine götürdü. Burada minik bebeğe aşısı yapıldıktan sonra anne, kızını alarak eve geldi. Mamasını verdikten sonra bebeğini uyutan anne Resmiye Ünek, aradan geçen 2 saat sonra bebeğinin yanına gittiğinde nefes almadığını fark etti. Annenin haber vermesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri minik bebeği alarak Çorlu Devlet Hastanesine götürdü. Ancak hastaneye gelen Rabia bebeğin öldüğü belirtildi.

"NEFES ALIP ALMADIĞINA BAKTIM"
Kızının aşını yaptırdıktan sonra eve geldiklerini belirten anne Resmiye Ünek, "Aile sağlık merkezinden aşı için aradılar. Ben de saat 13.30’da kızımı alarak sağlık ocağına götürdüm. Yapılan aşı sonrasında eve geldik. Sonra mamasını verip bebeğimi uyuttum. Bir süre sonra bebeğin yanına geldiğimde nefes alıp vermediğine baktım. Anlayamadım, daha sonra üst katta oturan komşuma ve ambulansa haber verdim. Hastaneye geldiğimizde hayatını kaybetmişti" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

BABA ACI HABERİ ORMANDA ÇALIŞIRKEN ALDI
Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde ormanda odun kesme işinde yevmiyeci olarak çalışan baba Sedat Ünek ise acı haberi ormanda çalışırken aldı. Hemen Çorlu’ya gelen baba Ünek, gözyaşlarına hakim olamadı. Öğle saatlerinde eşiyle görüştüğünü ve çocukları sorduğunu belirten baba Sedat Ünek, "Kırklareli’nde çalıştığım için öğle saatlerinde eşimi aradım. Ancak ulaşamadım daha sonra da bu acı haberi aldım. Benim canımı aldılar, canım gitti, Rabiam gitti" şeklinde konuştu.
Minik Rabia bebeğin kesin ölüm nedenin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Bebeğin ölümünün ardından İlçe Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Bebeğin ölümünün kesin nedeninin Adli Tıp’tan gelecek olan sonuca göre belirleneceğini ifade eden yetkililer, "Bebeğin ölümünün aşıdan olması mümkün değildir. Bebek mama verildikten sonra yatırılması var. Bunun için sadece ölümün aşıdan olmadığını söyleyebiliriz. Yediği mamayı uyurken kusmuş olup boğulabileceği ya da yüzünün örtülmesinden olabilir" diye konuştular.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
(İHA)