BIST 9.539
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.487,75
HABER /  GÜNCEL

Asgari ücret zammı kime ne kadar zam alacak?

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücret hakkında açıklama yaptı. Yılmaz, bekar, evli ve çocuğu olmayan bir asgari ücretlinin gelecek yıl net bin 300 lira alacağını belirtti.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TRT Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cevdet Yılmaz, asgari ücretin artışının kamu için bir yük olmadığını belirterek, "Kamuda belli bir yükü var ama kamu için net olarak bakarsanız bir gelir kaynağı aslında. Asgari ücret arttıkça vergi ve primler de artıyor, dolayısıyla kamu gelirlerine net olarak bir faydası var" dedi.

İŞVEREN İLE İŞÇİNİN ARASINDAKİ DENGE KURULUYOR

Asgari ücrette asıl meselenin ekonomi, özel işletmelerin yükü olduğunu vurgulayan Yılmaz, asgari ücret artınca işletmeler üzerinde bir miktar yükün arttığını; ama vergi ve prime esas olacak şekilde asgari ücret gösterdiği anda çalışanlarına daha fazla ücret ödeyen bir çok işletmenin olduğunu bildiklerini de dile getirdi.

Bir tarafta çalışanların beklenti ve talepleri, diğer tarafta işletmelerin yükü olduğuna işaret eden Yılmaz, bunlar arasında dengeyi kurmaya çalıştıklarının altını çizdi.

BEKARA VE EVLİYE ASGARİ ÜCRET

Bekar, evli ve çocuğu olmayan bir asgari ücretlinin gelecek yıl net bin 300 lira alacağını anımsatan Yılmaz, evli ve 3 çocuklu bir asgari ücretlinin ise net olarak bin 380 lira alacağının altını çizdi.

Yılmaz, bunu dengeleyecek şekilde işletmelere dönük desteklerini artırdıklarına da dikkati çekti.