BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,46
GÜNCEL

Asgari ücret pazarlığına damga vuran sözler: Oğluma hırka alamadım

Bu sene ilk kez Asgari Ücret Tespit Komisyonuna asgari işçileri temsilen katılan kadın güvenlik görevlisi, 'Oğluma hırka alamadım, okulu bırakmak zorunda kaldı.' dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için ilk toplantısını bugün gerçekleştirdi. İkinci toplantı ise 13 Aralık'ta TİSK'te yapılacak. Türk-İş temsilcileri arasında bulunan asgari ücretli Gülden Görmez, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada asgari ücretle geçinemediğini belirterek, oğlunun okulu bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Görmez, "Bu parayla nefes alamıyoruz" dedi.

BAKAN SELÇUK: TÜM TARAFLARIN HASSASİYETİ GÖZETİLECEKSelçuk şunları söyledi: "2019 yılında da işçi ve işverenler başta olmak üzere daha güçlü bir ekonomik görünüme ulaşacağımıza inanıyorum. 2019'da en önemil önceliklerden biri istihdamı artırmak olacak. Asgari ücret önemli bir sosyal politika aracı. Demokratik ortamda hakları koruyan bir sonuç çıkacaktır. Asgari ücret halen net 1603 liradır. Vergi dilimi düşüşünü önledik. Komisyonumuzun bu ay tespit edeceği asgari ücret istihdama, yatırıma, rekabete tüm ülke ekonomisine yön verecek. Komisyon boyunca çalışanların ve devletimizin hassasiyetlerimizin gözetileceğine inanıyorum. Son toplantımızda tüm kesimlerin uzlaştığı bir rakamı açıklayacağımızı umuyorum." 

Sitene Ekle
Etiketler