BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.292,95
HABER /  EKONOMİ

Asgari Ücret Komisyonu'nda ilk kez yer alıyor bakın o asgari ücretli kim?

7 milyon çalışanın merakla beklediği 2019 Asgari Ücretini belirleyecek komisyon saat 11.00'da toplandı bakın ilk kez masaya dahil olan asgari ücretli temsilcisi kim?

Abone ol

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri bugün saat 11:00'de başladı. Komisyonda, bu yıl ilk kez asgari ücretle geçinen bir işçi de yer alıyor. TÜRK-İŞ'in 5 kişilik heyetine dahil edilen kişi özel güvenlik elamanı olarak çalışıyor.

Yalova'da oturan Gülden Görmez ilk kez asgari ücret komisyonuna 'üye' olarak katılıyor. 2 çocuk annesi olan Gülden Görmez, kirada oturuyor. Kadın işçinin komisyonda yapacağı konuşma için TÜRK-İŞ'ten hiçbir müdahale yapılmayacağı vurgulandı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay ve TÜRK-İŞ yönetimi tarafından komisyona dahil edilen Gülden Görmez, Türkiye'deki asgari ücretli profilinin örneği konumunda.

Komisyonun ilk toplantısı
Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin bu yılki ilk toplantısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde oluyor. Saat 11.00'da Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un açılış konuşmasıyla başlayacak toplantıda, işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor.

Asgari ücret net 2500 liranın üstünde komisyona gelen 2019 asgari ücret teklifi

Türkiye'nin yüzde 40'ı asgari ücretle geçiniyor. Haliyle belirlenecek rakam çok büyük önem taşıyor.