BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  EKONOMİ

Asgari Ücret 2019'da net 2200 TL Ocak ve Nisan farkları da ödenecek

TÜRKİYE'de 2019 yılı asgari ücretinin ne kadar olacağı tartışmaları sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tüm CHP'li belediyeler için rakamı ilan etti.

Abone ol

CHP'li mevcut belediyeler ile Mart 2019'da kazanılacak yeni belediyelerde asgari ücret net 2200 lira olarak uygulanacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı'nda kararlarını bir kez daha ilan etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücret görüşmelerinin  devam ettiğini anımsatarak şunları söyledi:
- "Biz şunu söyledik; CHP'li belediyelerin tamamında 1 Ocak 2019'dan itibaren asgari ücret net 2 bin 200 lira olacak. Yeni kazandığımız yerlerde de 2 bin 200 lira yapacağız. Ocak-nisan farklarını da ödeyeceğiz. Hiçbir işçinin işine son vermeyeceğiz. Alın teriyle, ekmekle uğraşılmaz." 

Elinde 3 lira kalıyor


Türk-İş'in bu yıl Asgari Ücret Komisyonuna güvenlik görevlisi Gülden Görmez'i götürdüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
-"Geldi konuştu. 'Borçları ödedikten sonra bana 3 lira kalıyor' dedi. Şimdi insanda biraz vicdan olur, insaf olur. Üç lira ile ne yapılır? Senin yazlık, kışlık sarayın var, uçan sarayın var, elektrik, yol parası ödemezsin, her şeyin bedava, kilosu 4 bin lira olan çayları içersin, öbürüne dersin ki '3 lirayla geçineceksin.' Gelir dağılımının en çok bozulduğu ülkelerin başında Türkiye geliyor. Özellikle sendikacı arkadaşlarımdan istirham ediyorum, eski parayla 1 milyar liranın üzerinde mevduatı olanlara baksınlar, kaç kişinin mevduatı var.

-Bir de dönüp baksınlar vatandaşın ne kadar borcu var bankalara? Bütün bunlara bakıldığında ücrette adaletsizlik var. 1 milyon 800 bin kişi asgari ücretin altında aylık alıyor. 600-500 lira alan var. İnsaf var, bu insan nasıl geçinecek. Asgari ücret alanlar 6 milyon 700 bin kişi. Bunlar 1603 lirayla geçinecekler.

Asgari ücrete net yüzde 55 zam AK Partili başkan müthiş rakamı açıkladı

İspanya zenginin fakir işçisi olamaz deyip asgari ücrete rekor zam yaptı