BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Asgari ücret 2019'da 2280 lira olmalı Türk-İş açıkladı

Asgari ücret 2019'da ne kadar olacak sorusu herkesin dilinde. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Diyanet'in belirlediği fitre miktarından yola çıkarak asgari ücreti açıkladı.

Abone ol

2019 yılı asgari ücret görüşmelerinde üçüncü toplantı, perşembe günü  Türk-İş Genel Merkezi'nde yapılacak. Kritik görüşmeye az bir süre kala Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendilerine yaptığı ziyarette herkesin merak ettiği asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı. Atalay, 2018 yılı için Diyanet'in bir kişinin bir günlük ihtiyacı için belirlediği 19 lirayı baz baz aldı.

ASGARİ ÜCRETİ AYLIK 2280 LİRA EDİYOR: Atalay, asgari ücretin 2 bin liraya çekilmesi konusunu, 4 aydır dile getirdiklerini ifade ederek, "Fitre 19 lira ve 4 kişilik bir ailede bu ücret aylık 2280 lira ediyor. Asgari ücretin bunun altında olmaması gerekiyor ki, fitrede asgari ücret buğday hesabından yapılıyor." dedi.

Atalay, asgari ücret tespit komisyonunun görüşmeleri başlamadan önce “Aralık ayındaki pazarlık 2.000 TL üzerinden başlasın.” diye konuşmuştu.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR? : Asgari ücreti, yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Bu komisyonda, en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için işçi tarafını Türk-İş temsil ederken, TİSK işveren tarafı adına masa bulunuyor.

SON KARAR : Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığındaki ilk toplantının ardından komisyon, sırasıyla işveren ve işçi ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanacak. Komisyon, son toplantısını yine Bakanlıkta yapacak.

Asgari ücrete net yüzde 55 zam AK Partili başkan müthiş rakamı açıkladı Asgari ücrete net yüzde 55 zam AK Partili başkan müthiş rakamı açıkladı Asgari ücrete net yüzde 55 zam AK Partili başkan müthiş rakamı açıkladı Asgari ücrete net yüzde 55 zam AK Partili başkan müthiş rakamı açıkladı HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN