BIST 9.543
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.488,04
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Asgari ücret 2018 son durum ne zaman belli olacak?

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak asgari ücret 2018 güncel zamlı maaşlar ne kadar? Asgari ücret 2018 ile ilgili ikinci toplantı yapıldı. Peki asgari ücret 2018'de ne kadar olacak yeni maaşlar ne zaman açıklanacak?

Abone ol

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret 2018 için ikinci kez komisyon toplantı. Herkesin merak ettiği asgari ücret 2018 belli olma tarihi. Asgari ücretle ilgili yapılan son açıklamaya göre işçi ve işveren sıkıntıya düşmeyecek. Peki asgari ücret 2018 ne zaman açıklanacak?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018'de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ikinci toplantısını 15 Aralık Cuma günü gerçekleştirdi. Toplantıda Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve TÜİK uzmanları ülke ekonomisiyle ilgili verileri paylaştı. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında toplanan komisyonda, işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil etti.Toplantıda, Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) uzmanları ülke ekonomisiyle ilgili verileri komisyon ile paylaşıldı. Asgari ücret görüşmelerine ev sahipliği yapan Türk-İş asgari ücret için taleplerinin 1,893 TL olduğunu açıkladı. 

ASGARİ ÜCRET 2018 NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada asgari ücretle ilgili olarak, ""En doğru sonuç için garantör olacağız. İşçi ve işverenlerden fedakarlık veriyoruz. İnşallah bu yılki toplantımızda ülkemiz için ortak bir sonuçta karar kılacağımızı umuyorum. Tespit edilecek ücretin toplumumuzun tüm kesimlerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah Aralık ayının sonunda tüm kesimleri memnun edecek rakamı açıklarız" ifadelerini kullandı.