BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.434,49
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak komisyonda bir ilk

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak asgari ücret güncel gelişmeler internethaber'de. Asgari ucret 2018 zamli guncel maaslar için bugün komisyon toplanıyor. Asgari ücret 2018 ile ilgili güncel komisyon bilgilerini haberimizden takip edebilirsiniz.

Abone ol

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret komisyonu bugün toplanıyor. Herkes asgari ücret 2018'in ne kadar olacağını merak ediyor. Bakalım komisyondan asgari ücretle ilgili ne bilgiler çıkacak? Asgari ücret güncel 2018 komisyon açıklamaları haberimizde.

Yaklaşık 6 milyon asgari ücretlinin merakla beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere bugün ilk toplantısını yapıyor. Çalışma Bakanlığı’nda Bakan Jülide Sarıeroğlu’nun başkanlığında toplanacak komisyonda hem işvereni hem de işçileri temsilen 10 kişi bulunacak.

ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU KİMLER VAR? İşvereni Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) işçileri ise TÜRK-İŞ Konfederasyonu 5’er üyeyle temsil edecek. Komisyonda devleti temsilen de yine 5 üye yer alacak. Komisyona göndereceği sendikaları belirleyen Türkİş; tarım, haber, çimento ve tekstil alanlarında örgütlü sendikaların başkanlarının yanına ilk kez özel güvenlik alanında örgütlü Güvenlik- İş Sendikası'nın Başkanı Ömer Çağırıcı'yı da dahil etti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 2 BİN TL OLSUN AÇIKLAMASI CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada ise asgari ücretin 2 bin tl olmasının gerektiğini dile getirmişti. 2017 yılında bin 404 lira asgari ücret bakalım yeni yılda ne kadar olacak?

BAKAN SARIEROĞLU: FEDAKARLIK BEKLİYORUZ
Bakan Sarıeroğlu özetle şöyle konuştu; "İşçi ve işverenden fedakarlık bekliyoruz. Son 15 yılda asgari ücreti 7,5 kattan fazla artırdık. İşçimizi piyasa koşulları karşısında korumuş olduk. Bu salı itibariyle onaylanan Torba Yasa ile birlikte asgari ücretlilerin vergi dilimi kayıplarını telafi etmiş olduk."