BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,94
HABER /  GÜNCEL

ASELSANdan müthiş silah

Uzaktan kumandalı makinalı silah yapıldı. Süper silah sınır için çok ideal...

Abone ol Aselsan yeni 'stabilize Makinalı Tüfek Sistemi' geliştirerek, başarıyla denedi ve Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim etti.

Bu silah uzaktan kumanda ile çalıştığı için özellikle terörle mücadelede büyük katkı sağlayacak. Özellikle sınır karakollarında hayat kurtaracak...

FIRTINADA BİLE YÜZDE 84 İSABET
Silahın, Sahil güvenlik botlarında bir yıldır sürdürülen deneme ve
geliştirme safhası da başarıyla tamamlandı. Dalgalı ve rüzgarlı denizde hareket halinde yapılan atışlarda yüzde 84 isabet oranıyla büyük bir başarı sağlandı.

İLK MÜŞTERİ HAZIR BİLE

Tamamen yerli tasarım olan sisteme daha büyük kalibrede top ve bomba atar türü mühimmatın entegre edilmesi yönünde de çalışmalar var. İlk ihracat ise Gürcistan'a yapılacak.

TERÖRİSTLERİN KABUSU OLACAK
Çatışmalarda en fazla kaybın ilk ateşte verildiği düşünüldüğünde, sistem terörle mücadelede ciddi kazanımlar vadediyor. Silahın bir diğer önemli özelliği ise hareket ve hava muhalefeti sırasında görüş ve isabet oranındaki yükseklik... Bu sistem, gece görüş, termal sistem ve radarlar sayesinde müthiş bir özellik kazanıyor.

UZAKTAN KUMANDAYLA ÇALIŞIYOR

*ASELSAN'ın geliştirdiği 'Uzaktan Kumandalı 12,7 mm Stabilize Makinalı Tüfek Sistemi (STAMP), üzerinde bulunan ısıya duyarlı termal kamera ve gündüz görüş kamerası ile gece, gündüz, soğuk, sıcak gibi olumsuz çevre koşullarında kullanılabiliyor.

*Sistem elektronik olarak stabilize edildiği için, üzerine yerleştirildiği aracın hareketinden etkilenmiyor.

*Sistem, otomatik olarak hedefe kilitlenebiliyor ve uzaktan kumanda edilmesi sayesinde nişancının karşı atışa maruz kalmadan zırh koruması altında sistemi kullanması sağlanıyor.

*STAMP sistemi savaş gemilerinde, sahil güvenlik ve arama kurtarma botlarında, çıkarma gemilerinde, taktik araçlarda, sınır karakollarında, hassas bölge ve tesislerdeki gözetleme ve kontrol noktalarında kullanılabiliyor.

*STAMP sisteminde silah olarak, 7,62 mm veya 12,7 mm makinalı tüfek, 40 mm bomba atar veya benzeri silahlar kullanılabiliyor.

ÜSTÜN GÖRÜŞ VE İSABET KABİLİYETİ

*STAMP, üzerinde bulunan termal (gece görüş) ve gündüz görüş kameraları
sayesinde gece ve kötü görüş şartlarında çıplak gözle görülemeyen uzaklıktan hedeflerin tespit edilebilmesini ve isabetli atış yapılmasını sağlıyor.

*Bilgisayar ile kontrol edilen STAMP sisteminde sabit veya hareketli
hedefleri otomatik olarak belirleme
, tanımlama ve takip etme yeteneği var.

*Bu sayede hareket halinde olan hedefler bile otomatik olarak yakalanıp, takip edilebiliyor. Nişancıya ise sadece bilgisayara atış komutunu vermek kalıyor.

MEHMETÇİK HEDEF OLMAYACAK

Silahın belki de en önemli özelliği askerimizi terör kurşunlarından uzak tutacak olması...

*Sistemin kumanda birimi makinalı tüfekten uzağa, istenirse zırh korumalı bir bölmeye yerleştirilebiliyor. Nişancı, gece ve gündüz görüş kameraları aracılığı ile kumanda birimi ekranı üzerinde gördüğü hedefe ateş edebiliyor. Sisteme uzaktan kumanda edildiği için, nişancının karşı ateşe maruz kalma riski ortadan kalkıyor. //