BIST 8.768
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

ASAT kalitesi ile gururlandırıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, kamu ve özel sektörde TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi 2015 versiyonuna geçmeye hak kazanan Akdeniz bölgesindeki ilk kurum oldu.

Abone ol

ASAT aynı zamanda TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi 2015 versiyonuna geçmeye hak kazanan Türkiye’deki ilk kamu kurumu unvanını kazandı. Başkan Türel, “Bu kalite belgeleri bizim Antalya hayalimizin, bizim Antalya’yı her sahada birinci ve beş yıldızlı bir şehir yapma hedefimizin belgeleridir” dedi.

ASAT’ta, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen TS ISO EN 9001:2015 ve TS EN ISO 14001:2015 yönetim sistemleri belge takdim töreni gerçekleştirildi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Sebahattin Korkmaz, Döşemealtı Kaymakamı Cengiz Cantürk, meclis üyeleri, muhtarlar katıldı. Başkan Menderes Türel, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kalite standardının kişilere bağlı olmaktan öte kurumsal bir yapıya dönüşmesi önemlidir. Kişilerin hata oranını minimize edebileceğimiz 3. göz denilen kendi kendini denetleyen bir sistemin ancak kalite standart belgeleri ile mümkün olduğu aşikardır. ASAT’ın 14001 çevre yönetim sistemi 2015 versiyonuna geçen Türkiye’de ilk kamu kuruluşu olması Akdeniz’de özel sektör dahil ilk kuruluş olması bizim için bir gurur vesilesidir. Tabi ben geçmişte de bu ilkleri şükürler olsun çok yaşadım. Ticaret Sanayi Odası Başkanlığım döneminde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye’de ilk kalite belgesini alan kuruluş olması gayretlerini göstermiştim. Büyükşehir Belediye başkanlığımın ilk dönemimde belediyemizin kalite belgesini almasını sağladım. Yine ASAT’ın bu konuda geçmişte almış olduğu kalite belgelerinin Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını sizlerle paylaşmak isterim. Tabi o dönemlerde kamu kurumlarında kalite belgesi çok alışıldık bir şey değildi. O yüzden bu meseleyi çok önemseyen ve bununla ilgili birçok gayreti geçmişte de gösteren ve göstermeye çalışan bir belediye başkanı olarak bugün de yine bir ilke sahip oluyor olmak benim için ayrı bir onur vesilesi.”

KALİTELİ VE UCUZ HİZMET

İSO 9001 kalite yönetim sistemi 2015 versiyonuna Akdeniz’de geçen ilk kamu kuruluşu olduklarının altını çizen Türel, “Bu başarı önemli yatırımların ve senelerin titiz çalışılmasının ürünüdür ve bana göre gerçekten takdiri hak etmektedir. Bu kalite belgeleri bizim Antalya hayalimizin bizim Antalya’yı her sahada birinci yapma, her sahada beş yıldızlı bir şehir yapma hedefimizin belgeleridir. ASAT 1810 personeli ile Antalya’nın 20 bin 700 km karelik coğrafyasına her yere hizmet götüren çok önemli bir kuruluşumuzdur. Antalya suyu temiz ve kesintisiz akan, Türkiye’nin suyu en ucuz kullanan şehirlerinden de bir tanesidir. Türkiye’de hep alışıldık olan şudur; kalite pahalıdır. Bunu söyleyenler gelsinler Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ASAT’a baksınlar kaliteli hizmetin nasıl ucuz verildiğini de görsünler. Kaliteli hizmetin nasıl ucuz verildiğine en güzel örnek ASAT’tır” diye konuştu.

DENİZİMİZE GÖZBEBEĞİMİZ GİBİ BAKIYORUZ

Antalya’nın artık denizine göz bebeği gibi bakan bir şehir olduğunu belirten Başkan Türel, “Kurduğumuz arıtma tesisleri ile 640 km sahil şeridinde artık 1 milimetre küp su artırmadan denize gitmiyor. Ve işte bunun teyidini de 201 Mavi Bayrakla aldığımız dünya birinciliği teyit ediyor. Biz 55 parametre ile Antalyamızın suyunu takip ediyoruz ve bu parametrelere göre en kaliteli su olduğunu iddia ediyoruz. Antalya’da vatandaşlarımız güvenle musluktan akan suyunu içebilir. İşte bu başarımızı ASAT’a ve uzun zamandır yaptığımız yatırımlara borçluyuz” dedi.

ŞIRNAK’IN 100 YILLIK SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

2004 yılı öncesinde Antalya’nın caddelerinde ve kavşaklarında yaşanan göl ve sel manzaralarını hatırlatan Türel, ASAT’ın yaptığı yatırımlarla bu görüntülerin artık tarihe karıştığını kaydetti. ASAT’ın ilçelerin yüz yıllık sorunlarını çözdüğünü ifade eden Türel, şunları aktardı: “Akseki’nin 30 senelik içme suyu sorununu çözen, adı Susuzşahap konulan mahallemize su götüren bir kuruluş olarak çok önemli hizmetlere vesile oldu. Yine kayyum danışmanı olduğumuz Şırnak’ta 100 senelik çözülemeyen içme suyu sorununu ASAT geçtiğimiz haftalar içerisinde çözdü. Oradaki halkımızın hayır dualarını almak bize ayrı bir mutluluk veriyor. Cumartesi günü de Sayın Cumhurbaşkanımızla Şırnak’taydık. Uçakta beraber Ankara’ya dönüyorken, 100 senelik içme suyu sorununu çözümlenmesinde arkadaşlarımızın katkılarını kendilerine arz ettiğimde gerçekten bizim için çok önemli gurur dolu sözler söyledi. O yüzden artık ASAT gördüğünüz gibi sadece Antalya’nın sınırları değil Antalya’nın sınırlarını aşan noktalarda da önemli hizmetler ediyor ve bunu da arkadaşlarımız gerecekten çok büyük bir özveri ile yerine getiriyorlar. Ben de bu vesile ile hepsine ayrı ayır çok teşekkür ediyorum.”

ASAT ÇALIŞANLARINI KUTLADI

ASAT’da ilk kalite yönetim sistemini 2006 senesinde aldıklarını ve o dönem SCADA su yönetim sistemi ile su kaçaklarını azalttıklarını anlatan Başkan Menderes Türel, “Elde ettiğimiz tasarrufu suyun fiyatlarına yansıtarak suyu ucuzlatmıştık.  2004-2009 döneminde ASAT ile çok büyük alt yatırımları gerçekleştirdik. 2014’ten bugüne kadar da arıtma tesisi ve kırsal kesim su sorununa ciddi anlamda yüklendik. Biz ASAT’ta her zaman kurumsal ilke yönetimine dikkat ediyoruz. Bugün bu belgenin alınması ASAT’a verdiğimiz önemin, yaptığımız yatırımların, arkadaşlarımın üstün gayretlerinin sonucunda olduğunu ifade etmek isterim. Tüm mesai arkadaşlarımı ASAT çalışanlarını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

YÜZDE 80 HALK MEMNUNUYETİ

ASAT’ın sahip olduğu tecrübe ile ulusal ve uluslararası alanda hizmet sunma kapasitesine sahip bir kuruluş haline geldiğini kaydeden Türel, şöyle konuştu: “Bu tecrübeleri ALDAŞ’la uluslararası danışmanlıkla taçlandırıyoruz. Artık ASAT’ın yurtdışına danışmanlık hizmeti satma, yurtdışında projeler yapma gücü vardır. ASAT’ın kalite yönetim sistemi ile yüzde 80’lere ulaşan müşteri ve çalışan memnuniyeti oranları elde etmesi ve bunu sağlaması çok önemli bir husustur. 600 bin başvurudan bahsediyoruz. Bu memnuniyet seviyesine ulaşmak her baba yiğidin harcı değildir. Katılımcı yönetim anlayışını her sahada büyük bir titizlikle uygulamaya gayret ediyoruz. Her önemli projelerimizde hemşerilerimizin fikirlerini ve desteğini almaya önem veriyoruz. Başarımızın asıl mimarı bizi destekleyen Antalyalılardır.”

5 YILDIZLI ANTALYA YOLUNDA BİR KİLOMETRE TAŞI

Alt yapı yatırımlarının belediye başkanları için cazip olmadığını belirten Başkan Menderes Türel, şunları dile getirdi:  “Alt yapı çalışmaları bir şehrin geleceğidir. Ben bu konuda çok iddialıyım, ben bu çalışmaları aynı kararlılıkla sürdürdüm. Hep Antalya’nın kazanmasını düşündük. O yüzden Antalya kazanacaksa ben kaybetmeye razıyım diyerek yol çıktık, yola devam ediyoruz. Antalyamızın geleceğine yatırım yapma konusunda kararlıyız. Antalya’nın son 20 yılda kaydettiği büyük ilerleme, büyük değişim Antalya halkının desteği olmadan gerçekleştirilemezdi. Vatandaşlarımız bu altyapı sorunlarına sabrettiler ve onların sabırları ve destekleri ile biz de bu çalışmaları tamamladık. Ve tamamlıyoruz. Antalya turizmde bugün dünya şehri olma noktasına geldiyse tarımda yine Türkiye’nin yine başşehri olma noktasına geldiyse Antalya halkının rızası ve desteği burada çok önemli olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın çok önemli talimatları oldu ve o destekler bugün Antalya’da bizim gayretlerimizle gerçekten hayal olan projelerin gerçekleşmesine vesile oluyor.  Özellikle bu konunda da Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve hükümete desteklerinden dolayı teşekkürü bir borç biliyorum.” 

Büyükşehir Belediyesi olarak her sahada örnek olmaya ve önde olmaya devam edeceklerini ifade eden Türel, “Antalya’yı her sahada beş yıldızlı bir şehir yapacağız, her başarı bu yolda bir kilometre taşıdır. Bu sebeple bugünkü başarının da manası son derece büyüktür” dedi.

TSE BAŞKANI’NDAN TEBRİK

TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz, “Türk Standartları Enstitüsü’nden 9001 belgeli olmak demek çok ciddi, tanınmış ve uluslararası alanda da Türkiye’yi temsil eden bir kuruluştan belge almış anlamı taşımaktadır. ASAT’ı,  TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’ni Akdeniz bölgesinde yenileyen ilk kamu kurumu olması ve 14001 çevre yönetim sistemi belgesini Türkiye’de yenileyen ilk kamu kurumu olması hasediyle tebrik ediyorum. Bugüne kadar belgelendirme yenilemesi yapmamış olan kurum ve kuruluşlara da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Hem kalite yönetim sistemi hem de çevre yönetim sistemi 2015 versiyonu, 2018’in birinci çeyrekte yenileme müracaatları alımı bitecektir. Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu bu öncülüğe ayak uydurmalarını bir an önce yenileme müracaatlarını yapmalarını istirham ediyorum” diye konuştu.  

AMACIMIZ SAĞLIKLI VE KALİTELİ HİZMET

ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt da ASAT’ın 19 ilçede 1 milyon 215 bin abone ve 2 milyon 300 bin nüfusa ve 15 milyona yakın yerli ve yabancı misafire hizmet verdiğini belirterek, “İnsan için olmazsa olmaz su ve atıksu hizmetlerini vatandaşlarımıza en sağlıklı ve kaliteli şekilde sunmak amacıyla çalışıyoruz” dedi. Kurt, ASAT’ın ilk kalite belgesini Başkan Türel’in ilk döneminde 2006 yılında aldığını hatırlatarak, hizmetlerin üçüncü bir göz tarafından denetlenmesi ve halka daha kaliteli hizmet hedefi çerçevesinde 2015 versiyonuna yükselttiklerini anlattı. 

Tören sonunda TS ISO EN 9001:2015 ve TS EN ISO 14001:2015 yönetim sistemleri belgeleri TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e takdim edildi.