BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Asansör kazasındaki tuhaflıklar! Nasıl düştü?

Torunlar inşaatta 10 kişinin öldüğü asansör şirketinin sahibi konuştu, söz konusu asansör dünyanın en pahalı sistemine sahipmiş.

Abone ol

MECİDİYEKÖY'deki Torunlar rezidans inşaatında 10 kişinin ölümüne sebep olan asansör kazasıyla ilgili ilginç detaylar ortaya çıkıyor. El Cezire'den İrfan Bozan'a konuşan asansörü kuran şirketin yetkilisi kafaları daha da karıştırdı.

Torunlar inşaatta kullanılan "Dünya'nın en pahalı asansörü'ydü... Zira bu asansör her duruma karşı ek güvenlik önlemi olan ve 'düşmez' diye bilinen bir asansördü.

DÜNYANIN EN PAHALI ASANSÖRÜ

Asansörü inşaata kuran firma yetkilisi şöyle diyor;

-"Bu asansörler ne olursa olsun düşmez diye bilinirler. Düşmemiş zaten kaymış. Teknik olarak baktığımızda “a” civatası koparsa bu asansör kayar diye bir durum yok. Her şeyin ek güvenliği olan bir sistem. Motorların hepsinin arkasında elekrostatik frenler var. Aşırı yük, aşırı hız herşeyin freni var. Dünyanın en pahalı asansörü düştü."

BU KAZA NASIL OLABİLİR?

- Sistemin kataloğunu elinize aldığınızda böyle bir kazanın olabilmesi için civatalarının tamamen birden kopup motor taşıyıcı grubunun yukarıda kalıp kabinin kendisinin düşmesi lazım.

AŞIRI YÜKTE ASANSÖR ÇALIŞMIYOR

-Asansörün diğeri arızalıysa buna 500 kişi binecekken 1000 kişi binmeye başlayacak. Aslında fazla yükte alarm veren kendini kitleyen bir sistem de var. Aşırı çalışmada da kendini kilitleyen sistem var. Asansör olması gereken tüm güvenlik sertifikalarına sahip bir sistem.

ASANSÖRÜN ÜSTÜNE BLOKLAR DÜŞMÜŞ

-Bu asansörün üzerine bundan 4-5 ay önce binanın beton blokları kaydı düştü. Asansör paramparça oldu. Çok büyük bir şansla içinde kimse yoktu. 100 bin euro masrafı sigorta karşıladı. Biz tekrar yaptık. Teslim ettik.

KAZA GÜNÜ

-Kaza günü bizim elemanlarımız aynı binadaki diğer asansöre müdahale ediyorlardı. Düşen asansör arızalı değildi diğer asansör arızalı olduğı için çok yoğun bir şekilde pire gibi işleyen bir asansördü. Diğer asansörde elektrik beslemesi ile ilgili bir sıkıntı olduğundan bizim arkadaşlarımız onun onarımını yapmak için o binadalardı. Arıza o gün sonlandırılamayacak çapta bir arıza olduğu için paydos edip çıktıktan hemen sonra kaza olmuş. O arkadaşlarımız şimdi savcılıktalar.