BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  GÜNCEL

Artuklu Üniversitesi soruşturmasında 48 kişi serbest

Artuklu Üniversitesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında şu ana kadar 100 kişi gözaltına alındı. 100 kişiden 48'i ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Abone ol

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Artuklu Üniversitesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında şu ana kadar 100 kişi gözaltına alındı. 100 kişiden 48'i ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Sorgusu devam eden 52 kişinin Cuma günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri tarafından dün düzenlenen operasyonda aralarında Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Genel Sekreter Süleyman Bayburt, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Gül'ün yanı sıra Sosyal Bilgiler Enstitüsü Müdürü Veysel Gürhan ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Ercan Gümüş ile rektör koruması Hasan Çevik ile üniversitenin üst düzey yöneticisi, akademisyen, öğretim görevlisi, firma sahipleri ve müteahhitlerin de bulunduğu 100 kişi gözaltına alındı.

3 yıllık teknik takip sonucu ile yapılan ihalelerde, "Haksız kazanç sağlamak, ihaleye fesat karıştırmak, gizleme veya değiştirme, görevi kötüye kullanma" gerekçesiyle Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında çok sayıda evrak, CD ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi.

Artuklu Üniversitesi'nde yapılan ihalelerde, ‘Haksız kazanç sağlamak, ihaleye fesat karıştırmak, gizleme veya değiştirme, görevi kötüye kullanma’ iddiası ile 4 ay önce operasyon yapılmıştı. Soruşturma kapsamında ekipler, üniversitenin Yenişehir yerleşkesindeki rektörlük binasında arama yapmış, Mali İşler Daire Başkanlığı, Strateji Daire Başkanlığının da aralarında bulunduğu birimlerdeki aramalarda çok sayıda evrak, CD, bilgisayarlara el konulmuş, 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Aynı operasyonun devamı olan operasyonda 100 kişi gözaltına alındı. 100 kişiden 48'i ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Sorgusu devam eden 52 kişinin Cuma günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.