BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,05
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Artık şu denediklerinizden vazgeçin

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, seçmene Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarını iktidara taşımalarını istedi

Abone ol

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarından başka herkes bu ülkeyi yönetti. Artık şu denediklerinizden vazgeçin. 12 Haziran'da Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarının elini tutun, oy vererek iktidara getirin'' dedi.

Partisinin Sarıyer İlçe Başkanlığı binasının açılışında konuşan Topçu, ülkenin güvenlik, refah, bireysel hak ve özgürlükler sorunu olduğunu belirterek, AK Parti ve CHP'den bu meselelerle alakalı bir şey duyulmadığını iddia etti.

CHP'nin kendi iç meseleleriyle uğraştığını, iktidar partisinin de bu işin üzerinden nemalandığını savunan Topçu, ''Biz yıllardır diyoruz ki bu memlekette 24 saat kesintisiz demokrasi olsun. Bu memlekette hiç kimse birilerinin üzerinden siyaset yapmasın. Bu Ergenekon'un ya da Balyoz'un savcısı iktidar olmasın. Avukatı muhalefet olmasın. Artık bu mevzuyu siyasetin gündeminin dışına çıkartın'' diye konuştu.

''Bu ülkeyi Atatürkçüyüm, milliyetçiyim, liberalim, maneviyatçıyım diyenler yönetti. Ancak 26 yıldır Kandil sönmedi, İmralı susmadı'' diyen Topçu, şunları kaydetti:

''26 yıl oldu, bunların hepsi iktidara geldi, güvenliğimizle alakalı Kandil'i söndüremediler, İmralı'yı susturamadılar. Bunun vebalı bugüne kadar ülkeyi yöneten siyasi iktidarlarda. Ne zaman BBP'liler Meclise girer, iktidar olursa o zaman dost da düşman da Kandil nasıl sönermiş, İmralı nasıl susarmış görürler. 12 Haziran'da kurulacak meclis ilk meclis kadar önemli. Çünkü yeni bir anayasa yapmak zorundayız. Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarından başka herkes bu ülkeyi yönetti. Artık şu denediklerinizden vazgeçin. 12 Haziran'da Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarının elini tutun, oy vererek iktidara getirin. Oy bir vebaldir. Yeter artık, vebalını düşün gereğini yap. Oyunu temiz ellere kullan. Makus tarihini yen. 'Muhsin Yazıcıoğlu'nu sevdik dedin. Ona borcunuz var. Şimdi onun tertemiz arkadaşları burada. Bize sahip çıkın.''

TÜİK verilerine göre 4 kişilik bir ailenin geliri 850 liranın altındaysa açlık sınırında, 3 bin 10 liranın altındaysa da yoksul sayıldığını anlatan Topçu, ''Biz negatif siyaset yapmak istemiyoruz. Ancak ülkede 5 milyona yakın vatandaş asgari ücret alıyor. Bu verilere göre, yaklaşık 20 milyon kişi de yoksul. '17'nci büyük ekonomiyiz' diyoruz. Bu ülkede, 55 milyon kişinin durumu böyleyken nasıl ekonomiden bahsedebiliriz'' dedi.

Devletin imanının adalet olduğunu, adalet yoksa o devletin imanından bahsedilemeyeceğini belirten Topçu, iktidara geldikleri gün adaletle ilgili yeni düzenlemeler yapılacağını ifade etti.

Ülkede sağlık alanında işler yapıldığını bildiren Yalçın Topçu, şöyle konuştu:

''Adım başı özel hastane var. Paran varsa giriyorsun. Paran yoksa, 55 milyondan biriyseniz orada tedavi olamazsınız. Gidin devlet hastanelerinin acil servislerine bakın. Her köşede öbek öbek insanlar var, 2 tane intörn doktor dolaşıyor, asistanı mumla arasan bulamazsın. Doktor yok. Övündükleri sağlık bu. Allah kimseyi devlet hastanelerine düşürmesin. 165 üniversitemiz var diye övünüyoruz. Ancak bunlardan bir tanesi bile dünya üniversiteleri arasına giremiyor. Durum vahim.''

BBP Genel Başkanı Topçu, konuşmasının ardından partisinin Sarıyer ilçe binasının açılışını yaptı.

Açılışta Mehteran Takımı konser verdi.