BIST 9.070
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.326,31
HABER /  GÜNCEL

Artık sınırdan kimse geçemeyecek! Bunu yapmayan vurulacak

Suriye sınırında bulunan Kilis’te, Türk Silahlı Kuvveleri son teknolojik imkanları kullanarak kuş uçurtmuyor. 300 metrede bir yapılan askeri kuleler sayesinde yaşa dışı geçişler önlenecek. Sınır yaklaşan şüpheli şahıslar 2 dakika içinde vurulacak.

Abone ol

Kilis’e 18 Ocaktan sonra yapılan roketli saldırılar üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye-Suriye sınırında teknolojisi yüksek güvenlik sistemlerini devreye koydu.

Sınırda adete kuş uçurtmazken, İnsansız Hava Araçları ile gözetleme radar sistemleri sayesinde Suriye’den gelebilecek saldırı veya roket atışına karşı her türlü tedbirin alındığı bildirildi.

IŞİD MEVZİLERİ YERLE BİR EDİLİYOR

25 Nisan 2016 tarihinde Edirne Uzunköprü’de bulanan 102’nci Topçu Alay Komutanlığı’ndan Kilis’e gönderilen Sakarya olarak bilinen Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA), Suriye sınırına sıfır noktaya kuruldu. Ayrıca ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketlerin atıldığı bölgeler tespit edilerek, ÇNRA tarafından, fırtına obüs topları, tank birlikleri, ateş destek vasıtalarıyla Suriye’deki IŞİD mevzileri ateş altına alınıyor.

KEŞİF BİRLİKLERİ TESPİT EDİYOR

İnsansız Hava Aracı (İHA), koalisyon uçakları, keşif birlikleri tarafından tespit edilen hedefler Genelkurmay karargahına bildiriliyor. Suriye sınır hattında Türk Silahlı Kuvvetleri tank birlikleri, zırhlı araçlar, devriye timleri ile 24 saat esasına göre devriye geziyor.

DUVAR ÖRÜLME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

911 kilometrelik Türkiye-Suriye sınırında güvenliğin sağlanması ve kaçak geçişlerin önlenmesi amacıyla Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi (SFGS) kurulması için başlatılan duvar örme çalışmalarında da sona yaklaşıldı. Duvar örme işlemleri Kilis, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Mardin illerinde devam ediyor. Kilis sınırında yüzde 70’i tamamlanan 4 metre yüksekliğindeki modüler duvarların üzerine 1 metre jiletli tel çekilecek. Öte yandan, ASELSAN tarafından üretilen termal kamera Zeplin ile Türkiye-Suriye sınırı 7/24 takip ediliyor.

SURİYE SINIRINA ’AKILLI KULELER’ HIZLA YAPILIYOR

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Suriye sınırındaki Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illeri sınır hattında duvar örme işlemleri bir yandan sürerken, 300 metrede bir askeri kulelerin inşası sürüyor. Kulelerin ve duvar örme işlemlerinin yapıldığı bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından uçak savar yüklü kobra zırhlı araçlar ile geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

300 METREDE BİR ASKERİ KULE

300 metrede bir askeri kulelerin inşası sürüyor. Kuleler bittikten sonra ASELSAN tarafından geliştirilen makineli silahlar, termal kamera ve anons sistemi konulacak. Sınır hattına 300 metre yaklaşan şüpheli şahıslar Arapça, Türkçe ve İngilizce olmak üzere üç dilde anonslar yapılarak hedeften uzaklaştırılacak. Şahıslar 2 dakika içinde çekilmediği takdirde ise ateş edilecek bir sistemin devreye gireceği bildirildi.

YASA DIŞI GEÇİŞLER ÖNLENİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından alınan güvenlik tedbirleri ve sınır hattına örülen duvarlar sonucu yasa dışı geçişler önlenirken, terör gurupları, illegal suç örgütleri sınır hattını alınan tedbirler nedeniyle kullanamazken, kaçakçılık faaliyetlerinde büyük gerileme yaşandı.

ÇOK SAYIDA KÖY IŞİD'İN ELİNDEN ALINDI

Halep’in Azez ilçesi kırsalında terör örgütü IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmalar aralıklarla sürüyor. Koalisyon güçlerinin hava desteğini alan Özgür Suriye Ordusu, IŞİD karşısında büyük başarı elde ederek, çok sayıda köyü IŞİD’den geri aldı.

ÇATIŞMA SESLERİ GELİYOR

Zaman zaman şiddetlenen çatışmaların sesleri, sınır köylerinden duyuluyor. Çatışmalar nedeniyle atılan bomba ve toplar yüzünden yükselen dumanlar Kilis’ten görülüyor.