BIST 9.754
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,68
HABER /  GÜNCEL

Artık konuşma Nihancığım! Ünlü tarihçiden olay yazı

Tarihçi yazar Murat Bardakçı bugünkü yazısında, aykırı çıkışlarıyla bilinen Sultan Abdülhamid'in torunlarından Nihan Osmanoğlu'na sert sözlerle yüklendi. Osmanoğlu'na 'artık konuşma' diyen Bardakçı'nın tepkisinin altında Kuzguncuk'taki sergiye yapılan saldırı var.

Abone ol

SULTAN Abdülhamid’in torununun torununun çocuğu olan Nilhan Osmanoğlu'nu artık herkes tanıyor. Osmanoğlu geçtiğimiz günlerde, İstanbul Kuzguncuk'ta Abdülmecid Efendi Köşkü'nde sergilenen Ömer Koç koleksiyonu eserlerinin arasında çıplak insan heykellerinin olması nedeniyle twitterdan sert eleştirilerde bulundu. Sonra o sergiye 4-5 kişilik bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Habertürk yazarı tarihçi Murat Bardakçı bugünkü yazısında Nihan Osmanoğlu'na veryansın etti.

Osmanoğlu'nun, “Son Halife Abdülmecid Efendi’nin evinde Koç tarafından açılan sergi durdurulmalı! Kuzguncuk’ta bulunan sergide sanat adı altında rezalet!!!” tweetini hatırlatan Bardakçı, sergiye yapılan saldırıyla Osmanoğlu'nun tweeti arasında bağ kurdu. 

Osmanoğlu'nun şimdiye kadar suskunluğunu ve asaletini koruyan ve bazı kesimlerden saygı gören bir aileden olduğunu ifade eden Bardakçı, ancak "birkaç senedir ettiği sözler sebebi ile nefret edilmeye başlandığını ifade etti.

Yazısının devamında hanedan üyelerinin suskun kaldıklarını, olur-olmaz yerlerde görünmediklerini belirten Bardakçı, Nilhan Osmanoğlu'nun zaman zaman medyada yaptığı açıklamarının "saçmalık" olduğunu savunarak ağır göndermelerde bulundu.

Hanedan mensuplarının özellikle sergi olayına karşı da tepki vermeyeceklerini belirten Bardakçı, ailesini de tanıdığını söyleyerek şu tavsiyelerde bulundu:

Artık lutfen konuşma Nilhancığım! Konuşma, zira söylediklerin tepki ile karşılanma sınırını çoktan aştı ve şiddete sebep olmaya başladı! Sergi basmaya bile tevessül edecek dar bir çevrenin gözünde “Sultan Efendi” olabilirsin ama toplumun hemen her kesiminde hiç de hoş olmayan ve sertten de öte tepkiler gördüğünü ve daha da önemlisi, sözlerinin Osmanoğlu ailesine karşı bir nefret hâlini aldığını farketmeye çalış!