BIST 9.772
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.431,05
HABER /  GÜNCEL

Arsenal alamadı, Galatasaray aldı

Galatasaray'ın kaleci sorunu yıllardır adeta kanayan bir yara. Bu bölgeye transfer edilen birçok oyuncu, 2. sezonu bile göremedi.

Abone ol

Cim Bom, 2010 Dünya Kupası'nın yıldızı Fernando Muslera'yla bu sıkıntısını sonunda giderdi Cim Bom, 2006-07 sezonunun sonunda Faryd Mongdragon'la yollarını ayırdıktan sonra, bu bölgeye transfer edilen hiçbir oyuncudan beklediği verimi alamadı.

Morgan De Sanctis, Orkun Usak, Ufuk Ceylan, Leo Franco ve Robinson Zapata, sergiledikleri performansla hayal kırıklığı yarattı. Bu oyunculardan De Sanctis ve Leo Franco, ikinci sezonu göremezken, Zapata'nın Galatasaray macerası sadece 5 ay sürdü. Cim Bom, adeta kanayan yara haline gelen kaleci sorununu, Fernando Muslera'yla çözdü. 24 yaşındaki file bekçisi, Lazio'da sergilediği başarılı performansla birçok büyük takımın dikkatini çekti. Ancak asıl patlamayı, 2010 Dünya Kupası'nda yaptı. Ülkesi Uruguay'ın 3.'lüğünde büyük pay sahibi olan Muslera, turnuvanın en iyi kalecilerinden biri olarak gösterildi.

Arsenal alamadı!

Fernando Muslera'nın talipleri, Dünya Kupası'nın ardından adeta Lazio'nun kapısına dayandı. Arsenal, İtalyan ekibine resmi teklif yapmasına rağmen, başkan Claudio Lotito'yu ikna edemediler. Uruguaylı file bekçisi, başarılı performansını geçtiğimiz sezon da sürdürdü ve birçok İtalyan yorumcuya göre, ligin en iyi kalecisi olmayı hak etti. Muslera'yla ve kulübüyle her konuda anlaşma sağlayan Galatasaray, Lazio'yla menacer Daniel Fonseca Caris arasındaki pürüzün giderilmesinin ardından 24 yaşındaki kaleciyi İstanbul'a getirecek.

Taffarel, Victor'u önerdi

Fatih Terim'in ekibinde yer alacağı geçtiğimiz hafta açıklanan Taffarel, ülkesinde oyuncu arayışlarına başladı. Taffo'nun özellikle Gremio'nun file bekçisi Victor'un alınması için Fatih Terim'e öneride bulundu. Tecrübeli teknik adamın, Muslera'nın transferinde bir pürüz çıkması halinde 26 yaşındaki kaleciyi transfer listesine alacağı öğrenildi. Bu arada Roma'lı Doni'nin da Galatasaray'a gelmeye hazır olduğu ve Sarı-Kırmızılılar'da haber beklediği iddia edildi.

Almunia'ya Terim vetosu

Galatasaray'da Manuel Almunia'nın transferini, Fatih Terim'in veto ettiği ortaya çıktı. Sarı-Kırmızılı yöneticilerin Londra'ya giderek, tecrübeli file bekçisiyle her konuda anlaşmaya vardığı ve İstanbul'a getirmeye hazırlandıkları öğrenildi. Transferin bitme aşamasına geldiği, o dönemde kızının mezuniyet töreni için ABD'de bulunan Fatih Terim'e telefonla bildirildi. Ancak Terim'in, "Almunia'nın yaşı çok ilerledi ve Arsenal'da yediği hatalı goller nedeniyle yedek kalmaya başladı" diyerek transferi durdurdu.