BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  DÜNYA

Arjantin'de tren faciası

Arjantin'de meydana gelen tren kazasında 40 kişi öldü, 550 kişi yaralandı

Abone ol

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bir garda bu sabah meydana gelen tren kazasında çok sayıda kişinin öldüğü bildirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Arjantin'in en işlek tren istasyonlarından birinde yolcu dolu bir trenin peronun sonundaki bariyerlere çarpması sonucu en az 40 kişinin öldüğü, 550 kişinin yaralandığı bildirildi.

Buenos Aires Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Alberto Crescenti, yaptığı açıklamada en az 550 kişinin yaralandığını, 30 kişinin de trenin ilk vagonunda mahsur kaldığını söyledi.

Sivil savunma biriminden yapılan açıklamada, kazada en az 40 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

Kurtarma görevlileri, mahsur kalan yolcuları kurtarmak için vagonun tavanını keserek içeri makara sarkıttı.

Arjantin Ulaştırma Bakanı J.P. Schiavi ise istasyonda bulunan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, banliyö treninin çok hızlı gittiğini, bu nedenle istasyondaki peronun sonundaki bariyere çarptığını ve çarpma sırasında trenin lokomotifinin ve ilk vagonunun ezildiğini belirtti.

Trenin en çok zarar gören kısmının yolcuların bisikletlere yer açmak için sıkıştığı birinci vagon olduğu belirtildi. Hayatta kalan yolcular TeleNoticias kanalına yaptığı açıklamada, birçok kişinin metal ve cam parçaları yüzünden yaralandığını söyledi.

Yolcular, vagonların çatılarıyla tabanlarının ayrıldığı sırada camların patladığını belirtti. Kompartımanların tıklım tıklım dolu olduğu ve insanların kazanın etkisiyle birbirini ezdiği ifade edildi.

Sarmiento hattı sendika lideri Ruben Sobrero, Radio La Red'e yaptığı açıklamada, "Bu lokomotif dün kullanılmaya başlandı ve frenleri gayet iyi çalışıyordu. Daha önceki istasyonlarda sorunsuz durdu. Şu an ne olduğu konusunda yorum yapamıyorum" diye konuştu.

Sobrero, hastaneye kaldırılan makinistle de henüz görüşemediklerini söyledi.