BIST 9.601
DOLAR 32,50
EURO 34,63
ALTIN 2.479,42
HABER /  DÜNYA

Arjantin'de Çinli balıkçı gemisi batırıldı

Arjantin Sahil Güvenlik ekipleri, uyarılara karşın karasularını ihlal edip, kaçak avlanan Çinli bir balıkçı gemisini batırdı.

Abone ol

Arjantin, uyarılara rağmen karasularını ihlal edip, kaçak avlanmayı sürdüren Çinli bir balıkçı gemisinin batırıldığını duyurdu.

Arjantin Sahil Güvenlik Yönetimi’nden yapılan açıklamada, sahil güvenlik ekipleri tarafından kaçak avlandığı saptanan “Lu Yan Yuan Yu 010” adlı balıkçı gemisinin uluslararası sulara doğru takip edildiği, mürettebatın uyarı ateşinin yanı sıra telsizle uyarıldığı kaydedildi.

4 MÜRETTEBAT KURTARILDI

Birkaç kez kasıtlı olarak sahil güvenlik ekiplerine doğru çarpmak üzere manevralar yapan ve kendi mürettebatı ile ekipleri riske atan Çinli balıkçı gemisinin bunun üzerine batırıldığı ifade edilen açıklamada, 4 mürettebatın kurtarıldığı aktarıldı.

Gemiyi terk eden diğer mürettebatın ise gizli bir şekilde takibi sürdüren başka bir balıkçı gemisiyle kurtarıldığı bildirilen açıklamada, Arjantin Dışişleri Bakanlığı ve Çin’in Buenos Aires Büyükelçiliği’nin durumdan haberdar edildiği belirtildi.