BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Arınç'tan tahliye krizinde cemaate flaş mesaj!

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapıyor.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 62. Hükümetin "muhtemelen" son Bakanlar Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Acil bir durum olmadıkça Bakanlar Kurulumuz seçime kadar toplanmayacaktır" dedi.

Arınç, Başbakanlık Çankaya Köşkü'ndeki Bakanlar Kurulu Toplantısı'na verilen arada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

SEÇİM ÖNCESİ SON KABİNE TOPLANTISI

Bugünkü toplantının 62. Hükümet'in muhtemelen son Bakanlar Kurulu Toplantısı olduğunu belirten Arınç, "Acil bir durum olmadıkça Bakanlar Kurulumuz seçime kadar toplanmayacaktır. Ancak gerektiğinde tekrar toplanma ihtimalimiz de vardır" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, muhtemelen son Bakanlar Kurulu Toplantısı olacağı için bakanlara çalışmalarından, başarılı, fedakar ve gayretli katkılarından dolayı teşekkür ettiğini aktaran Arınç, Davutoğlu'nun seçimlerin ardından kurulacak yeni hükumetin gayret ve fedakarlıkla yola devam edeceğini söylediğini bildirdi.

Arınç, toplantının ardından "aile fotoğrafı" çekileceğini, Başbakan Davutoğlu'nun bakanlar kurulu üyeleri ve eşleriyle akşam yemeğinde bir araya geleceğini söyledi.

İşte Arınç’ın açıklamasından satır başları:

TAHLİYE KRİZİ

Yetki gaspı yani Sulh Ceza hakimlerinin yetkisinde bulunan bir kararı Asliye Ceza hâklimi vermişse bu, yok hükmünde bir karardır.

Hukukta belki de ilk defa böyle bir durum yaşandı. İçinizden birinin hakim kılığına girerek karar vermesi gibi hukukta bir yetki çalınmasından bahsedilebilir.

GÖZÜ KARALIĞIN BU KADARINA PES DENİR

Gözü karalığın bu kadarına pes denir. Ama bunları yargıç kılıklı insanların yapması örnek bir olay olarak anlatılabilir.

Türk yargısı süratle kendisini yenilemelidir.

Pensilvanya’dan talimat geldi mi o konuda fazla bilgi sahibi değilim. İki hakimin böyle bir kumpası kurabilmesi yukarıdan aşağıya bir iradeyi gösteriyor.

KKTC SEÇİMLERİ

KKTC varlığını yıllardan beri devam ettiriyor. Biz KKTC’nin içişlerine karışmayız. Cumhurbaşkanlığı seçimini de bir etkimiz olmadı. Kıbrıs seçmenine asla ve asla bir telkinde bulunmadık.

Türkiye-KKTC ilişkilerini an vatan yavru vatan tabiriyle değerlendirenler olmuştur. Bundan kimsenin gocunmaması gerekir.

Ama Sayın Akıncı’nın sözlerinde de saygı duymak gerekir.

Onun söylemlerine müdahale edecek noktada değiliz.

Tavrı çizgisi bellidir. Halka verdiği güven duygusuyla da yüzde 60’ın üzerinde oyla seçilmiştir.
O mesele kapanmış gitmiştir.

KKTC ve Türkiye arasındaki ilişki özellik gösteren bir ilişkidir. Bizim başka ülkelerle ilişkimiz KKTC ilke ilişkimize benzemez.

KKTC’yle bir kardeşin diğeriyle ekmeğini bölüşmesi gibi bir ilişki içindeyiz.

"ERMENİ SOYKIRIMI" KARARLARI

Putin’in açıklamalarından sonra önce Dışişleri sonra Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yaptı. Sayın Başbakanımızın da açıklamaları oldu. Rusya tarafından da sözlerine yönelik bir açıklama yapılarak ifadeleri yumuşatıldı.

Biz yıllardan beri doğru bildiğimizi tekrarlıyoruz. Dünyanın da sonunda bu doğruları göreceğine inanıyoruz.

Dünya durdukça Türkiye’nin soykırım fiilini işlemediğini konuşacağız.

ARINÇ VEDA ETTİ!

Aktif siyaset hayatım 7 Haziran'da bitiyor. Sizlerle artık bir daha bir araya gelemeyeceğiz. Başbakanlık Muhabirlerinden hem helallik istiyorum hemde görevlerinizde başarılar diliyorum ve Alllah'a ısmarladık diyorum.

Ayrıntılar gelecek....