BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Arınç'tan son dakika koalisyon açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç son dakika koalisyon ve erken seçim açıklaması yaptı.

Abone ol

İSTANBUL'da "Uluslararası İnsan Hakları Kurumları İyi Uygulama Örnekleri ve Deneyim Paylaşımı Uluslararası Konferansı"nın açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç son dakika koalisyon ve erken seçim açıklaması yaptı.

Yeni hükümeti kurmak için genel başkanlara çağrıda bulunan Arınç, 'Hükümet kurma imkanlarının araştırılması ve acil yapılacak işlemlerle ilgili acil karar verilmedi gerekir. Sayın Davutoğlu’nun konuşmalarında çok önemli bir noktaya değindiğini görüyorum. Kırmızı çizgi olmaz. Doğru bir çalışma yapılırsa ülke için verimli, hayırlı bir hükümet kurulacağını düşünüyorum.' dedi.

İşte Arınç'ın konuşmasından önemli satırbaşları...

'CUMHURBAŞKANI RİCADA BULUNDU'

Gelirken bütün gazeteleri okudum. Seçimin üzerinden henüz 5 gün geçti ve bugünler içerisinde geçici sonuçlar açıklandı. henüz kesin sonuçlar açıklanmadı. Cumhurbaşkanı yeni hükümet kurulana kadar göreve devam edilmesi ricasında bulundu.

Cumhurbaşkanı dün bir açıklama yaptı. Fevkalade yapıcı ve bundan sonraki sürece ışık tutan bir konuşmaydı. Henüz hükümet kurma çalışmaları başlamadı. Sonuçlar açıklacak yeminler edilecek sonra AK Parti'den başlamak üzere hükümet kurma işlemleri başlayacak. Çıkan haberlerin doğru olmadığını söylemek istiyorum. Bunlar basında konuşan haberlerdir. Hiçbir partinin genel başkanından açıklanmadıkça hükümet kurma çalışmaları konusunda hiçbir habere itibar edilmemelidir.

'BAHÇELİ'NİN YAPTIĞI AÇIKLAMA...'

Bazı meclis adaylarının isimlerini geçmesi şüphesiz doğaldır ama uzaktan yakında doğruluğu yoktur. Sonuçları partimiz ve partiler açısından tahlil etmiştim. Bahçeli’nin seçim akşamı yaptığı konuşmayı benimsemediğimi söyleyip koalisyon önerisi getirmiştim. Bunun dışında bir değerlendirmem olmadı.

'PARTİLERİN KIRMIZI ÇİZGİSİ OLMAZ'

Ne yapmalı ki bu partilerin kırmızı çizgileri var derseniz, siyasette böyle bir şey olmaz. Kırmızı çizgim şudur kabul etmem anlayışı doğru bir anlayış değildir. Kendine güvenen siyasetçi böyle yola çıkmaz.

Ama öncelikler hükümet kurma imkanlarının araştırılması ve acil yapılacak işlemlerle ilgili acil karar verilmedi gerekir. Sayın Davutoğlu’nun konuşmalarında çok önemli bir noktaya değindiğini görüyorum. Kırmızı çizgi olmaz.
Doğru bir çalışma yapılırsa ülke için verimli, hayırlı bir hükümet kurulacağını düşünüyorum.

4 ESKİ BAKANIN DURUMU

4 eski bakanla ilgili rapor oylanmış ama Yüce Divan’a gitme konusunda karar çıkmamıştır. Tekrar meclise gelmesi mümkün olabilir mi? Böyle olabildiğini gördüm evet, dosyaların yeniden açıldığını gördüm. Doğrudur, yanlıştır ama örneği vardır. Meclis komisyonu kurulsa veya Yüce Divan’a gitsin diye bir partinin başkanının söz söyleme hakkı yoktur.

Tekrar meclise gelsin diye öneri olarak götürüyor olmaları anayasayı çiğnemektir. Hiçbir parti karar alamaz, işlem yapamaz. Bugün ben sayın genel başkanlara naçizane hatırlatmak istiyorum ki, anayasayı bilmiyorlar anlamına gelir ve mahcup olurlar.