BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.435,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na sert sözler!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kılıçdaroğlu'na yüklendi, CHP'nin politikalarını eleştirdi.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan Kılıçdaroğlu'la sert sözler! CHP liderinin tükürükler saça saça Erdoğan'a hakaret ettiğini söyleyen Arınç, sana misliyle iade ediyorum diye konuştu. Arınç ayrıca AK Parti'den ayrılan milletvekillerinin parti kuracağını iddia etti.

Arınç, partisince Sakarya Mahallesi'nde düzenlenen mitingde, bu alanın daha büyük olması durumunda çok daha fazla kalabalığın gelebileceğini söyledi.
 
Milletvekilliği seçimlerinde üç dönem iktidar olduklarını, oylarını her zaman artırdıklarını vurgulayan Arınç, AK Parti'nin Balıkesir'de büyük başarılar kazandığını anlattı. Bu yerel seçimlerde daha başarılı olacaklarına ve gelecek hafta bu saatlerde ilk müjdeyi Balıkesir'den alacaklarına inandığını dile getiren Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Allah diledi, milletimiz destek oldu, sırtımız hiç yere gelmedi. Aynı Kırkpınar gibi. Kırkpınar'da üç yıl üst üste başpehlivanlığı kazanana altın kemer takıyorlar. Biz üç milletvekilliği seçiminde de hep başpehlivan olduk, altın kemer bizde. Biz böyle bir siyasi parti olduk. Kenarda, köşede, irili, ufaklı, marjinal, tabelası olan, yüzde 1'ler, 5'ler 10'lar peşinde koşan parti değiliz. Başbakanımız ne diyor? 'Her seçimde birinci parti olamazsam giderim, bırakırım' diyor. Öbürlerine bir bakıyorsun, 'Aman bizi görmeyin, sormayın' diye yüzlerini kapatıyorlar. 'Sen bize karışma, sen kendine bak.' Benim iddiam var, onların iddiası yok.

KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ 
 
Sayın Kılıçdaroğlu, ana muhalefet partisinin lideri, yarın, bugün güya iktidara gelecek parti, 64 yıldır gelemiyor da 'Belki bundan sonra gelebilirim' diyor. Madem ana muhalefet partisisin, bu seçim için sen hangi hedefi koydun? Ben sana hedef vereyim, çok da mütevazı hedef. Her gün hakaret edip ağzından tükürükler saça saça bu ülkenin tertemiz başbakanına hakaret ediyorsun ya, al sana misliyle iade ediyorum. Sana küçük bir hedef; 'Ben yüzde 30'dan aşağı alırsam genel başkanlığı bırakırım' de. Var mısın? Duydunuz mu böyle bir şey.
"YENİ PARTİ KURACAKLAR"

Bülent Arınç, ilk defa paralel yapının yeni parti kurma girişimini açıkladı. "İlk defa söylüyorum" diyen Arınç, AK Parti'den istifa eden eski Bakan Ertuğrul Günay ve İlhan İşbilen'in seçimden sonra yeni parti kuracaklarını, bunu da İzmir'deki bir hava gazı fabrikasında düzenledikleri basın toplantısında açıkladıklarını anlattı. Bülent Arınç, "Geç kalmanıza gerek yok, adam gibi partinizi kurun adam gibi karşımıza çıkın. Biz bunu istiyoruz" dedi.