BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan 'kaset' için bomba 'ihanet' iddiası

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP'li Meral Akşener'in kaseti olduğuna dair ortaya atılan iddialara ilişkin '2 kişi büyük ihanet içerisinde' dedi.

Abone ol

MHP'li Meral Akşener ile ilgili ortaya atılan 'kaset' iddialarına ilişkin ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Meral hanımefendinin, değerli eşinin ve biricik oğullarının nasıl mazbut bir yaşam sürdüğünü, ne kadar inançlı ve ibadetine düşkün bir hanımefendi olduğunu ben biliyorum. Dolayısıyla kimse bana kötü bir şey söyleyemez, söylememesi lazım. İki kişi çok büyük bir ihanet içerisindedirler, çok büyük bir iftira atmışlardır" dedi.

İSİM VERMEDEN 2 İSMİ İŞARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündeme bomba gibi düşen 'kaset iddiaları'yla ilgili, Kilis Belediyesi ziyaretinde gazetecilere açıklama yaptı. Arınç, gündeme ilişkin açıklama yaptığı basın mensuplarına, Meral Akşener hakkındaki iddiaları sormaları üzerine, isim vermeden A Haber yorumcuları Latif Erdoğan ve Cemil Barlas’ı işaret ederek şöyle konuştu:

"O GECE ÇOK BÜYÜK TEPKİ VERDİM"

"Geçtiğimiz günlerde Meral Akşener hakkında söz konusu iddialar ortaya atıldı. Bu yeni bir olay. Ben de geçen gün bir televizyon kanalında öğrendim. Duyunca da şaşırdım, çünkü haberim yoktu. Televizyonda iki kişi konuşurken demişler ki, 'Meral Akşener niye cemaatin yurtlarına çok gidiyor. Yoksa onun da mı kasetleri var' diye konuşmuşlar. Ben o gece çok büyük tepki gösterdim. Buna katılmadığımı, Meral Akşener'in çok ahlaklı bir hanımefendi olduğunu, çok inançlı, edepli, ahlaklı bir insan olduğunu, konuşulanların tamamen iftira olduğunu ifade ettim."

bulent-arinc.20150515095310.jpg 

AKŞENER DAHA ÖNCE AK PARTİ'DE MİYDİ?

Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti'nin kuruluş döneminde de Akşener'in partiye geldiğini ancak daha sonra verdiği kararla 2002 yılında kendileriyle beraber olmadığını anlattı.

meral-aksener.20150515095320.jpg

"İKİ KİŞİ ÇOK BÜYÜK İHANET İÇERESİNDE"

Arınç, Akşener ile olumlu fikirlerini anlatarak, "Lojmanlarda komşuluk ilişkilerimiz oldu. Annemin annesiyle tanışıklığı olduğu için Meral hanımefendinin, değerli eşinin ve biricik oğullarının nasıl mazbut bir yaşam sürdüğünü, ne kadar inançlı ve ibadetine düşkün bir hanımefendi olduğunu ben biliyorum. Dolayısıyla kimse bana kötü bir şey söyleyemez, söylememesi lazım. İki kişi çok büyük bir ihanet içerisindedirler, çok büyük bir iftira atmışlardır. Şüphesiz kendisi de buna karşı şeriatın kısasını uygulayacağını söylüyor. Benim ona aklım ermez ancak bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunabilir, dava açılmasını isteyebilir. Ben bu iddia ve iftiraların kesinlikle yalan olduğuna inanıyorum. Hanımefendiyi çok iyi tanıdığım için bunu söylüyorum." diye konuştu.