BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.440,75
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Arınç'tan HDP'ye baraj göndermesi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Van'da konuştu. Arınç, HDP'nin barajı geçmesi için milletin gönlüne girmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çözüm Süreci'nin iktidarın borcu olduğunu, bunu gerçekleştirene kadar masadan kalkmayacaklarını ifade etti. HDP'nin kararını verdiğini ve seçimlere parti olarak girme cesaretini gösderdiğini anlatan Arınç, "Benden açık çek, millet size inanır, güvenir, milletin kalbine girerseniz aşarsınız, milleti tehdit ederseniz, baskı, şantaj yaparsanız, çadırlara çağırırsanız millet size oy vermez, barajı rüyanızda görürsünüz" diye konuştu.

Arınç, partisinin Van İl Başkanlığınca düzenlenen dayanışma yemeğinde, kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Arınç, yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kentte her zaman güçlü olduğunu ve seçimlerden sonra dördüncü dönem iktidara geleceğini söyledi. 
 
Arınç, 13 yıldır  iktidardaki AK Parti'yi devirmeye çalışanların ülkede koalisyon istediğini, uzun zamandır yaşanan olumlu gelişmelerin tersine dönmesinin amaçlandığını vurgulayarak, şunları söyledi: 
 
"2023 hedeflerine ulaşılmasın, millet fakirleşsin istiyorlar. 'AK Parti gitsin de kim gelsin?' diyoruz, 'Kim gelirse gelsin, yeter ki AK Parti gitsin' diyorlar. Bu düşmanlıktır, 78 milyon insana ihanettir. Yanı başımızdaki ülkeler gibi buranın da karışmasını istemektir. Kardeş kavgasına dönülmesini arzu etmektir. Türkiye ne bulduysa 2002 yılından bu yana devam eden siyasi istikrardan buldu. Biz yıkılmış Türkiye'yi yeni baştan ayağı kaldırdık. Hazineyi doldurduk, katrilyonluk yatırımlar yaptık. Depremde yaşadıklarımızı biliyoruz. Hükümetimiz bütün gücüyle 10 katrilyonluk yatırımla yaraları sardı, kardeşlerimizin imdadına yetişti." 

"DAHA İYİSİ VARSA GİTMEYE HAZIRIZ" 
 
Ülkeyi kendilerinden başka daha iyi yönetecek bir partinin bulunması halinde gitmeye hazır olduklarını, elini vicdanına koyarak herhangi bir partinin AK Parti'den daha iyi hizmet edeceğini söyleyenleri alkışlayacaklarını vurgulayan Arınç, diğer partilerin tek başına iktidar umudunun bulunmadığını bu nedenle ülkeye hizmet etmesinin de mümkün olmayacağını dile getirdi. 

"HDP'YE AÇIK ÇEK" 
 
Arınç, daha önce bağımsız adaylarla Meclise girerek grup kuran HDP'nin, seçimlere girme cesaretinde bulunduğunu söyleyerek, "Benden açık çek, millet size inanır, güvenir, milletin kalbine girerseniz aşarsınız, milleti tehdit ederseniz, baskı, şantaj yaparsanız, çadırlara çağırırsanız millet size oy vermez, barajı rüyanızda görürsünüz. Millete baskı yerine şefkat göstereceksin" dedi. 
 
78 milyonluk güçlü bir devletin çocukları olduklarını ancak geçmişte darbelerin, faili meçhullerin yaşandığını, bu gelişmelerin ardından milletin AK Parti'yi tek başına iktidara getirdiğini aktaran Arınç, OHAL'in sona erdirilmesiyle ülkenin çok farklı bir konuma yükseltildiğini vurguladı.