BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.409,07
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan flaş Yüce Divan açıklaması

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dört eski bakanla ilgili soruşturma komisyonunun kararını değerlendirdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dört eski bakan hakkında Meclis'te kurulan soruşturma komisyonunun "Yüce Divan'a ret kararını" değerlendirdi. Arınç, olayın politik olduğunu ve Yüce Divan tartışmaları üzerinden AK Parti hükümetinin yıpratılmaya çalışıldığını söyledi.

Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapıyor. Arınç, Meclis'te dört eski bakan için kurulan Soruşturma Komisyonu'nun Yüce Divan için verdiği ret kararını değerlendirdi.

Bugüne kadar Yüce Divan'a sevk edilen isimler üzerinde bu kadar tartışma yaşanmadığını söyleyen Arınç, bu dört bakanla ilgili tartışmanın politik olduğunu ve AK Parti hükümetinin yıpratılmaya çalışıldığını iddia etti. Arınç şöyle konuştu;

"Burada yapılacak tek şey, Soruşturma Komisyonu'nun kararına saygı göstermektir. Bu komisyon adeta Anayasa Mahkemesi gibi çalışmaktadır. Başka mahkemelerinin de yapacağı zaten budur. Meclis, burada siyasi bir komisyon oluşturmadı, tamamen hukuki bir komisyon oluşturdu. Hiç kimse bu soruşturma komisyonunun vereceği karar belliydi demesin aksi takdirde bu kendilerinin kararıdır. Bu konuda Sayın Başbakanımız önemli açıklamalar yapacaktır. 

"MUHALEFET İFLAS ETMİŞTİR"

Bakınız komisyon üyeleri ile ilgili hususları biraz önce söylemiştim. Bir hakim gibi bir savcı gibi davranacak üyelerin oylarını belli etmemesi gerekmektedir. Memurlardan bir tanesi bile dışıradı görüşünü belli etmiş olsa onlarda komisyonlarda görev alamaz diyor. Ben demiyorum Meclis İç Tüzüğü diyor. Önyargı ile hareket edenler kaybetmişlerdir. Bu konuda kamuoyunun karşısında iflas etmiş bir görüntüdür. Halkımız bir yıldan beri muhalefet partilerinden bunu demiştir. Bazı gazeteler bir yerden yolsuzluk sözü bulup bize yamamaya çalışmaktadır. Ama bunlar vatandaşa sinek ısırığı kadar bile gelmemiştir.

"BİZİ VAR EDEN YOLSUZLUKLA MÜCADELEDİR"

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. 13 yıldır bu partide görev alan bir arkadaşınız olarak söylüyorum, bizi var eden şeylerin başında yolsuzlukla mücadele gelmektedir. 

"KILIÇ CESUR BİR İNSAN"
 
Anayasa Mahkemesi başkanını yıllardır tanırım. Mücadelesini bilirim. Onun için söylenenler bana söylense kırılırım. Onu cesur bir insan olarak tanıyorum. Bu tartışmaları Kılıç’a endekslememek gerekir. Başkana gösterilen tepkilerin ölçülü olmasını dilerim.”