BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.502,40
HABER /  MEDYA

Arınç'tan Akşam'ı sarsacak tepki: Namuslu insan belge gösterir!

Akşam'ın "1 Mayıs ve paralel polis tuzağı" iddiasına tepki gösteren Bülent Arınç "Namuslu insan belge gösterir" diyerek şoke etti...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Akşam Gazetesi’nin "1 Mayıs ve paralel polis tuzağı" iddiasını gündeme getiren dünkü manşetine sert tepki gösterdi.

"NAMUSLU İNSANLARIN YAPACAĞI ŞEY..."

İddiayı ‘çok çirkin ve tehlikeli’ diye niteleyen Arınç, “Bu iddiaları ortaya atanlar, binlerce Emniyet mensubunu töhmet altında bırakmak istiyorlarsa namuslu insanların yapacağı bir şey var; ‘İşte bunu şunlar yapacaktır’ diye göstersin veya bu konuda bir duyumu varsa ortaya koyabilsin ki, biz onun gereğini süratle yerine getirelim.” diye seslendi.

"O GAZETE HANGİ AMAÇLA YAZMIŞTIR BİLMİYORUM"

Arınç, Akşam'ın haberine yönelttiği eleştirilere şöyle devam etti:

“Bunu duymak bile tüylerimizi diken diken ediyor. O gazete hangi amaçla yazmıştır bilmiyorum. Bu konuda ciddi bir duyum varsa ve kimse bu hükümete başkaldıran, kimlerse, biliniyorsa lütfen bunları bize bildiriniz, gereğini yaparız. Ama ben hukuka, kanunlara riayeti kendisine namus bilen Türk polisine güvenip onların fedakârlık içerisinde, görev bilinci içerisinde amirlerinin emirlerine riayet ettiklerini düşünüyorum. Siz öyle bir şey söylüyorsunuz ki, bu bize 80 öncesi Türkiye’yi hatırlatıyor. Bu iddiaları ortaya atanlar kafaları karıştırmak, binlerce Emniyet mensubunu töhmet altında bırakmak istiyorlarsa namuslu insanların yapacağı bir şey var; ‘İşte bunu şunlar yapacaktır’ diye göstersin veya bu konuda bir duyumu varsa ortaya koyabilsin ki, biz onun gereğini süratle yerine getirelim.”

İşte Akşam gazetesinin olay 1 Mayıs manşeti:

fft16_mf2122395.jpeg

1398146423-ahmet-hakan.jpg