BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan Akdoğan'a diyet cevabı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan'a cevap verdi.

Abone ol
Bülent Arınç ile Yalçın Akdoğan arasında sert rüzgarlar esiyor! Son kabinede başbakan yardımcılığı görevini üstlenen Yalçın Akdoğan, devir teslim töreni öncesi söylediği "Bu hareketin kimseye diyet borcu" yoktur sözlerine Arınç geçikmeli de olsa cevap verdi. İşte o sözler;

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın devir teslim töreni öncesi gündeme bomba gibi düşen "diyet borcu yoktur" sözlerine cevap verdi. Arınç yaptığı konuşmada isim vermeden o yazıyı hatırlattı, kendisinin kastedilebileceğini söyleyerek şöyle konuştu:

"BİZİM DE DİYET BORCUMUZ YOK"

'Birisi bir şey yazdı belki de bizi kastetti. “Bizim kimseye diyet borcumuz yok” diye yazdı. Bizim de kimseye bir diyet borcumuz yok. Bizim Allah’a, ‘şükür’ borcumuz var. Fani şahıslara diyet borcumuz yok bizim. Ama millete karşı bir teşekkür borcumuz var. Bu millet hiç denemeden bizi seçti. Bizim arkamızda durdu. Biz kişiler üzerine inşa etmiyoruz. 
 
'ALLAH GECİNDEN VERSİN...' 
 
Cumhurbaşkanımız, “farz edin ki liderimiz öldü desinler” demişti. Allah gecinden versin ama takdiri ilahi bir gün geçekleşecek. İnsanları teskin etmemiz lazım. O yüzden bu dava kimseye diyet borcu taşımaz. Ben dahil. 
 
AKDOĞAN, “DİYET BORCUMUZ YOK” YAZMIŞTI 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın Başbakanlık döneminde danışmanlığını yapan ve son kabinde değişikliği ile Bakan olan Yalçın Akdoğan, devir teslim töreni öncesi Yeni Şafak gazetesinde  şunları yazmıştı:

"Partinin genel başkanları zaman içinde değişebilir ancak bu hareketin lideri Erdoğan'dır. Bu büyük siyasi hareketin lideri olan Erdoğan'ın partinin geleceğinin sıkıntıya düşmemesini ve işin başındayken partinin sorunsuz şekilde kongre yapmasını istemesi onun en tabii hakkıdır. Kongre tarihini, başka isimlere endeksleyerek farklı yerlere çekmek son derece yanlıştır.

"BORÇ VE AÇIK HESAP BULUNMAMAKTADIR"

Erdoğan'a ve bu ideale karşı olan kimse biz ona karşı oluruz. Bu hareketin kimseye bir diyet borcu veya açık hesabı bulunmamaktadır.

Akdoğan'ın bu ifadelerle sosyal medyada Abdullah Gül ve Bülent Arınç gibi isimleri işaret ettiği öne sürülmüştü.