BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,67
HABER /  GÜNCEL

Arınç'ın önemli dediği açıklama geldi Sinan Çetin de var Aleyna Tilki de!

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dün Twitter'dan duyurusunu yaptığı açıklama geldi. Arınç'ın Danışmanı Tarık Ümit Genç tarafından yapılan açıklama içeriğiyle şaşırttı.

Abone ol

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada danışmanı Tarık Ümit Genç'in bugün bir açıklama yapacağını duyurmuştu. Arınç takipçilerine danışmanını takip etme tavsiyesinde bulunmuş ve şunu tweeti atmıştı:

"Danışmanım @tarikumitgenc'i takip etmenizi ve yarın yapacağı açıklamalarını vicdan gözü ile satır satır okumanızı kesinlikle tavsiye ederim."

Arınç'ın takipçilerinin bugün gün boyu beklediği açıklama akşam saatlerinde geldi. Tarık Ümit Genç kendi Twitter hesabından 3 sayfalık açıklama yaptı. Sosyal medyada "Arabasına şiir yazan adam" olarak bilinen Tarık Ümit Genç'in açıklaması Arınç'ın bahsettiği kadar önemli bir şey çıkmadı. Hatta açıklamanın detayları okuyanları güldürdü. 

Tarık Ümit Genç, FETÖ'nün medya yapılanması kapsamında tutuklanan gazeteci Murat Aksoy'un ifadesinde kendisinden bahsettiği iddialar ilişkin açıklama yaptı. 

MURAT AKSOY KİMDİR?

Yeni Şafak gazetesi eski yazarı Murat Aksoy, Erzincan’da dünyaya geldi.  Orta öğretimini Kabataş Erkek Lisesi'nde, lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü'nde tamamlayan Aksoy, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde İnsan Hakları Hukuku Bölümünde yüksek lisans eğitimi aldı. Taraf gazetesinde Her Taraf sayfasının editörlüğünü yapmış olan gazeteci yazar Murat Aksoy, T24 internet sitesinde de köşe yazmaktaydı. Aksoy, FETÖ'nün medya yapılanması soruşturması kapsamında tutuklandı. 

Gazeteci Murat Aksoy, geçtiğimiz günlerde yargılandığı davada yaptığı savunmasında, iddianamede kendisine isnad edilen suçlardan birinin de "Bülent Arınç'ın danışmanı Tarık Ümit Genç ile görüşmek" olduğunu söylemiş.

Ben de böyle bir suçun varlığını medyadan öğrendim.

Bu durum, şahsıma sıkça sorulduğu ve artık gündelik hayatımı da etkiler hale geldiği için kamuoyuna bir açıklama yapmak gerektiğini düşünüyorum.

....

Şöyle ki;

Gazeteci Murat Aksoy'un mahkemedik ifadesi tamamen doğrudur.

Kendisi beni aramış ve Sayın Bülent Arınç ile röportaj yapmak istediğini söylemiş, mail adresimi istemiş ve röportaj detaylarını göndermiştir. Ben de talebi Sayın Bülent Arınç'a ilettim ve Sayın Arınç'ın o an için uygun görmemesi üzerine röportaj yapılmamıştır. Gazeteci Murat Aksoy ile ilk ve son iletişimimimiz bu çerçevede olmuştur.

...

Şahsımla iletişimi suç kabul etmek, öyle tahmin ediyorum ki teknik ve maddi bir hatadır.

Arınç'ın danışmanı yarın ne açıklayacak arabasına şiir yazmıştı!

SİNAN ÇETİN'LE BAŞLADI ALEYNA TİLKİ'YLE DEVAM ETTİ

Genç açıklamasında şahsıyla ilgili yanlışlığın düzeltileceğine 'yürekten inandığını' yazarak şöyle devam etti:

"Zira Sinan Çetin'in PARDON'u sinemada güzel ama hayatın içinde izahı gerçekten zor oluyor, hayatı zorlaştırıyor."

Genç, açıklamasının devamında da CHP'nin Adalet Yürüyüşü'ne gönderme yaparak şunları yazdı:

"İsminin başında ADALET olan AK Parti iktidarda iken, ana muhalefet partisi ADALET yürüyüşü yapıyor ve ADALET kavramı muhalefet partisinin argümanı haline geliyorsa; bu durum, gerek KHK listelerindeki, gerekse yargılama süreçlerindeki kimi yanlışlardandır.

Sanki gizli bir el, işini hakkıya yapan yargı mensuplarını da manipüle ederek, hissettirmeden ve adeta Tilki kurnazlığıyla adaleti AK Parti'den çalıp, muhalefete argüman olarak sunmaya gayret ediyor.

İnsanın içinden; "Çaldığı o adaleti yerine koy lütfen. Eğer hislerinden pek emin değilsen. Son olsun bari..." diyesi geliyor" diye yazdı.

İşte Tarık Ümit Genç'in açıklamasının tam metni: