BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,00
HABER /  GÜNCEL

Arınç'ın iffetli kadın çıkışı İngilizleri de şaşırttı!

İngiliz gazetesi The Independent, Arınç’ın ”Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak” açıklamasını okurlarına ilginç bir haberle duyurdu...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ”Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak” sözleri İngiliz gazetesi The Independent’a da haber oldu.

‘Türkiye’nin Başbakan Yardımcısı ahlak konuşmasında ‘Kadınlar herkesin önünde gülmemeli’ dedi” başlıklı haberde, Arınç’ın özellikle kadınlardan tepki çeken sözlerine ayrıntısıyla yer verildi.

ARINÇ'IN BAYRAM KONUŞMASI İNGİLİZLERİ DE ŞAŞIRTTI

Arınç’ın bayram konuşmasını ‘ahlaki gerileme olarak algıladığı durumu, tüketimi ve hatta aşırı miktarda cep telefonu kullanımını kınamak için’ kullandığını yazan gazete, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Arınç’ın bu sözlerine ”Kadınlarımızın gülmesine ve herkesin şen kahkahalarının duyulmasına ülkemizin herşeyden daha çok ihtiyacı vardır” yanıtına da haberde yer verdi.

ERDOĞAN'IN KÜRTAJ ÇIKIŞINI HATIRLATTI

The Independent haberinde, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kürtaj karşıtı açıklamaları olduğunu da hatırlattı. Gazete, AKP’nin toplumsal değerlere bakışı nedeniyle ‘İslamcı‘ diye tarif edilmekten rahatsız olduğunu ve ‘muhafazakar‘ sıfatını tercih ettiğini de yazdı. ‘Kadın haklarınde geriye gidiş endişesi var’ The Independent, Türkiye’nin komşu ülkelere kıyasla kadın hakları konusunda tarihsel olarak ‘daha ilerlemeci‘ olduğunu belirtse de, ”Fakat son dönemde yapılan değişiklikler ve maaş farkları, namus cinayetleri ve şiddet gibi konularda süregelen sorunlar, aktivistlerin kadın haklarında geriye gidiş konusunda endişelenmesine yol açtı” ifadesini kullandı