BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Arınç'ın 'ahlak dersi' İngiliz basınında

İngiliz gazetesi Independent, Başbakan Yarımcısı Bülent Arınç'ın haya ve iffet gibi konularda yaptığı açıklamaları ele alıyor.

Abone ol

İngiliz gazetesi Independent, Başbakan Yarımcısı Bülent Arınç'ın haya ve iffet gibi konularda yaptığı açıklamaları ele alıyor.

Arınç gazetenşn alıntı yaptığı konuşmayı, Bursa Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptı.

Gazete bu konuşmada Arınç'ın "Nerede o yüzüne baktığımız zaman yüzü hafifçe kızarabilecek, boynunu öne eğecek, gözünü bizden kaçırabilecek iffet sembolu, haya sembolü kızlarımız?" diye sorduğunu aktarıyor.

Arınç konuşmasına şu sözlerle devam ediyor: "İffet çok önemli. Kadın için de bir süstür, iffet. Erkek içinde bir süstür. İffetli olacak. Erkekte de olacak. Zampara olmayacak. Eşine bağlı olacak. Çocuklarını sevecek. Kadın ise o da iffetli olacak. Mahrem-namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak, iffetini koruyacaksın. Şimdi bunu birileri söylediği zaman 'ya bu adam hangi dilden konuşuyor' diyebilirler. Bu kadar değerlerimize yabancılaştık bugün".

Independent Arınç'ın ahlaki yozlaşmayı durudurma ve Kuran'ı yeniden keşfetme çağrısı yaptığını da kaydediyor.

Gazete Bülent Arınç'ın iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir üyesi olduğunu belişrtiyor.

Partinin sosyal değerleri itibarıyla İslamcı olarak tarif edildiğini, ancak partililerin muhafazakar demokrat olduklarını söyleyerek bu etiketi reddettiği hatırlatılıyor.

Gazete Türkiye'nin tarihsel olarak kadın hakları konusunda komşu ülkelere göre daha ilerici olduğunu belirtiliyor.

Ama son değişiklikler ve ücret farkları, çocuk gelinler, namus cinayetleri ve aile içi şiddet gibi devam eden sorunlar nedeniyle aktivistlerin ülkenin geriye kaymasından endişeli oldukları kaydediliyor.

Kürtaj 10 haftaya kadar yasal olsa da, Independent Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtaj aleyhinde konuştuğunu ve sınırlamak için planların gündeme geldiğini yazıyor.

Gazete Türkiye'nin bu yılın başlarındaki Twitter ve YouTube'u engelleme girişimlerinin uluslararası eleştirilere maruz kaldığını da belirtiyor.