BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

'Arınç neyine güveniyor?' Ertuğrul Özkök yazdı

Ertuğrul Özkök bugünkü yazısında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın çıkışlarını ele alarak 'Neyine güveniyor?' sorusunu yöneltti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın Erdoğan'ın, İzleme Heyeti'ne ilişkin eleştirileri için yaptığı değerlendirme Ankara siyasetine bomba gibi düştü fakat bu bombaların ardı arkası kesilmedi Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in Arınç'a 'Paralelci' diyerek ve 'İstifa' çağrısı yaparak gündemi salladı Arınç ise Gökçek'in bu sözlerine 'Ankara'yı parsel parsel sattığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 'Paralel'in kucağına oturduğu' yönündeki açıklamasıyla 7 Haziran seçimleri öncesi çok büyük bir bomba patlattı 

"ARINÇ NEYİNE GÜVENİYOR?"

Bu ardı arkası kesilmeyen 'siyasi fırtına'nın ardından köşe yazarları bugün çoğunlukla Arınç-Gökçek polemiğini ele aldı. Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü yazısında Arınç'ın AK Parti'yi sallayan açıklamalarına ilişkin 'Neyine güvendiğini' ele aldı. Özkök, 'Akhisarlı hemşerim' dediği Arınç'ın Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamasındaki "8 Haziran günü ayrıldığımız zaman, emeklilik maaşımızla geçinmeye devam edeceğiz..." cümlesine dikkat çekerek "Doğru bildiğini hiç çekinmeden söylediğini' ifade etti.

arinc-tape-imha-aciklama.20150324095653.jpg

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Çankaya Köşkü'ndeki Bakanlar Kurulu sonrası gündeme ilişkin açıklamalar yapmıştı. Arınç, Gökçek'in kendisiyle ilgili sözlerine tepki göstermişti. Arınç, istifa çağrısına "Ben görevimin başındayım. Bugüne kadar da zamkla yapışmış koltukta oturan bir insan değilim, bunu kendisi çok iyi bilir. Onun istediği noktaya ben siyasi hayatımda çok defa gelmişimdir, her şeyi de feda etmişimdir" ifadesini kullandı. "Koltuk sevdası, mevki, makam sevdası" olmadığına vurgu yapan Arınç, sözlerine şöyle devam etmişti:

"ADAYLIĞINA İTİRAZ ETTİM"

Başbakan Yardımcısı Arınç, 2009 ve 2014 seçimlerinde Gökçek'in adaylığına itiraz ettiğini bildirerek partisinin adaylık kararından sonra Gökçek'i desteklediğini kaydetti. Arınç, şunları belirtti:

"Adaylığı üzerine karar verince eleştirilerimi bıraktım, onun seçilmesi için çalıştım. Bir AK Partiliye yakışan da bu olmuştur. Dolayısıyla o günden kalan bir hıncını şimdi bir şekilde çıkarmaya çalışıyor. 8 Haziran'a kadar müsaade. Bir, bunu kişisel olarak yaptığını düşünüyorum, 8'inden sonra hesabını sorarım. Ama birileri arkadan kuklacılık yaparak bunu kullanmak istemişse benim kulaklarım iyi duyar, onları da teşhir ederim. Onlar da şimdiden korkmaya başlasınlar. Bana bunu saldırtan kişi veya kişileri 8'inden sonra, Allah'ın izniyle ortaya çıkarırım. Ama yüzde 99 kendi inisiyatifiyle bunu birilerine yaranmak duygusuyla yaptığını düşünüyorum. Tekrar eşinden ve onu sevenlerden özür diliyorum. Bana böylesine hayasızca hakaret eden bir şahsa herhalde bunları söylemem gerekirdi."

ARINÇ'TAN GÖKÇEK'E SERT YANIT- İZLEMEK İÇİN PLAYER'A TIKLAYINIZ 



ARINÇ CNN CANLI YAYININDA GÖKÇEK HAKKINDA KONUŞTU-İZLEMEK İÇİN PLAYER'A TIKLAYINIZ