BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç Kılıçdaroğlu'nu diline doladı

Referandum sonuçları açıklandı Kılıçdaroğlu'nun oy kullanmaması AK Partili Arınç'ın dilinde.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, referandumda oy kullanamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "Allah'ın bir hikmetidir; her gün hayırla yatan hayırla kalkan insanlar hayır oyu bile kullanamadılar. Milletvekilleri parlamentoda hayır oyu kullanamamıştı. Bugün de oy kullanamadılar. Bu büyük bir ciddiyetsizliktir" yorumunu yaptı.

Arınç referandum sonuçlarını AK Parti Manisa il binasında değerlendirdi. Dakikalarca alkış tutan partililer, "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratında bulundular.

Manisa'nın da büyük bir demokrasi sınavından başarıyla çıktığını söyleyen Arınç, kendi memleketine da ayrı bir parantez açtı:

"Manisa bugüne kadar olduğu gibi her seçimden başarıyla çıkmıştır. Bugün de pek çok zorluklara rağmen bütün gücüyle çalıştı. Halkımızla birlikte oldu. Bugün çok şükür 400 bin fazla 'evet' oyuyla haklı bir gurur
yaşayacaktır. Ne mutlu Manisa'mıza ne mutlu bu başarıyı gösterebilenlere."

"ÇOK HAKARET YEDİK AMA HAKKIMIZI HELAL EDİYORUZ"

Kampanya sürecini değerlendiren Arınç, muhalefetin hakaretlerine değindi. Bölücülük ve soygunculukla suçlandıklarını hatırlatan Arınç, buna rağmen muhalefete hakkını  helal ettiğini işte bu sözlerle dile getirdi:

"Evet, kampanyaları çerçevesinde çok yaralandık. Çok hakaret yedik. Çok ağır konuşmalar dinledik. Bizler Manisa'nın evladıyız. Her gün yan yana geldiğimiz insanlardan ağır hakaretler duyduk, üzüldük. Biz bunlara müstahak değildik. Ülkenin bu darbe anayasasından kurtulması için, çağdaş ve ileri bir demokrasiye ulaşması için önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak bizler ülkeyi bölmekle, soygunculukla suçlandık. Her gün yeni iftiralarla maalesef hayır oylarını arttıracaklarını sandılar ve bize vurdular. Sayın Başbakan haklarını helal ettiği için ben de helal ediyorum. Hiçbir zaman intikam peşinde değiliz. Onlar da bizim kardeşlerimizdir. Ancak çok rencide olduk."

ALLAH'IN BİR HİKMETİDİR

Referandumda oy kullanamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında konuşan Arınç, şöyle devam etti:

"Allah'ın bir hikmetidir; her gün hayırla yatan hayırla kalkan insanlar hayır oyu bile kullanamadılar. Milletvekilleri parlamentoda hayır oyu kullanamamıştı. Bugün de oy kullanamadılar. Bu büyük bir ciddiyetsizliktir. Ben herkese, hatta boykot kararı alanlara da söyledim. 'Mutlaka sandığa gidiniz, gerekirse 'hayır' oyu kullanınız' dedim. Bir insanın bir kararı olmalı, 'evet' veya 'hayır' demek onurdur, şereftir, fikirdir ama sandık başına gitmemek, oy kullanmamak doğru bir hareket değildir. Şimdi kendileri oy kullanmadığı takdirde millete 'hayır' oyu verin diyenlerin, tehdit baskı şantaj yapanların düştükleri gülünç durumu maalesef hep beraber görüyoruz. Şu ana kadar AK Parti Genel Başkanlığı dışında bunları yorumlayan, bir söyleşi yapan, konuşma yapan birisi olmadı. Allah'a çok şükür attığımız her adımın, söylediğimiz her sözün, yaptığımız her işin hesabını şerefle verdik. Başımız öne eğilmedi, başımız Manisa dağı kadar diktir. Alnımız açıktır. Ülkemizin gelişmesi, büyümesi, kalkınması için çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Bu sonuçlardan önümüzdeki seçimler için şimdiden bir pay çıkaracak değiliz. Biz her yerde dedik ki: 'Bu bir seçim değildir. İktidar değişmeyecek, muhalefet değişmeyecek. Seçim 10 ay sonra. Seçim meydanına çıktığımızda bütün partilerle kozumuzu paylaşırız.' Biz birbirimizi düşman olarak değil, rakip olarak görüyoruz. Güreşiriz, yarışırız sonunda millet kimi isterse iktidara getirir."