BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç Başbakan Yardımcılığı'nı Türkeş'e devrettii

Tuğrul Türkeş, başbakan yardımcılığı görevini Bülent Arınç'tan devraldı.

Abone ol

Bülent Arınç, Başbakan Yardımcılığı görevini Tuğrul Türkeş'e devretti. MHP'den Başbakan Davutoğlu'nun teklifini kabul eden tek isim olan Türkeş, Geçici Bakanlar Kurulu'nda başbakan yardımcılığı görevine getirilmişti.

Çankaya Köşkü'ndeki devir teslim, basına kapalı gerçekleşti.

arinc-turkes.jpgrinc-ve-turkes.jpg 

TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR

Yıldırım Tuğrul Türkeş 1 Aralık 1954 İstanbul doğumlu ve MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in büyük oğludur. Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi.

1997'de babası Alparslan Türkeş'in ölümü üstüne MHP genel başkanlığına adaylığını koydu. En güçlü aday olarak gözükürken diğer 6 adayın Devlet Bahçeli lehine çekilmesi üzerine 17 Temmuz 1997 de kurultayi sürpriz şekilde kaybetti.

22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde eski rakibi Devlet Bahçeli ile barıştı ve Ankara 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu ve seçilerek meclise girdi. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir. Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir.

KÖŞE YAZARLIĞI YAPTI

Türkeş, Ticaret Bakanlığı'nda Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleriyle, Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı.

PETKİM A.Ş. ve TC Kalkınma Bankası'nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik A.Ş.'de genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulunan Tuğrul Türkeş, medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konularında faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yönetici ve ortaklık yaparken, Aydınlık Türkiye Partisi kurucu üyeliği ve genel başkanlığı görevini üstlendi.

23. DÖNEM MİLLETVEKİLİ OLDU

Türkeş, 23. dönemde Ankara milletvekili seçildi. Aynı dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyeliği yapan Türkeş, 24. dönemde de aynı göreve yeniden seçildi.

İngilizce bilen Türkeş, 3 çocuk babası.