BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,11
HABER /  GÜNCEL

Arif Sağ'dan ajanlık itirafı

Eski SHP milletvekili ve sanatçı Arif Sağ'ın, Alevi çalıştaylarına CHP adına ajanlık yapmak için katıldığı ortaya çıktı.

Abone ol

Hükümetin öncülüğünde yapılan Alevi Çalıştayı'na katıldığı için bazı kesimlerin eleştiri oklarına hedef olan Arif Sağ, neden katıldığını açıkladı.  

Eski SHP milletvekili ve sanatçı Arif Sağ, Cumhuriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada Alevi çalıştaylarına eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bilgisi dâhilinde 'neler olup bittiğini kontrol etmek amacıyla' katıldığını söyledi.

Alevi çalıştayına katıldığı için tepkilerle karşılaştığını dile getiren Sağ, "Bunu kamuoyuna ilk kez açıklıyorum; bu çalıştayların son ikisine eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bilgisi dahilinde neler olup bittiğini kontrol etmek amacıyla katıldım. Bireysel hiçbir harekette bulunmadım." şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU YANLIZ BIRAKILDI

Referandum sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Sağ, alınan 'hayır' oylarının Kemal Kılıçdaroğlu'nun bireysel başarısı olduğunu savundu. Arif Sağ, "Başarısızlık varsa bu partinin başarısızlığıdır. Kılıçdaroğlu yalnız bırakıldı." dedi.

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve Kılıçdaroğlu üzerinden Alevilerin hedef alındığını kaydeden Sağ, "Alevi camiasından ve CHP'den bu konuda bir ses çıkmadı. Başbakan kamuda ve yargıda kaç kişinin olduğunu ve kaçının Alevi kökenli olduğunu bize de söylesin bilelim. Alevi olursa ne oluyor, Sünni olursa ne oluyor." ifadelerini kullandı.