BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,49
HABER /  GÜNCEL

Arif Sağ nereli eşi kim son durum ne açıklamaya bakın

Arif Sağ kimdir aslen nereli kaç yaşında? Kanser hastalığına yakalanan ve uzun süredir mücadele eden Arif Sağ öldü mü son durumu ne? Arif Sağ'ın özel hayatı ve biyografisi internethaber'de.

Abone ol

TÜRKİYE'nin en çok dinlenen sanatçılarının başında gelen Arif Sağ uzun süredir kanser hastalığıyla mücadele ediyordu. Öldü haberlerinin çıkması üzerine Arif Sağ'ın hayatı merak edilmeye başlandı. Gelin hep birlikte Arif Sağ'a yakından bakalım.

1945 yılında Erzurum’un Aşkale ilçesi Dağlı Köyü’nde dünyaya geldi.
3-4 yaşlarından itibaren kendisini babasının değirmeninde buldu. Müzikle ilk tanışması da orada oldu. 5 yaşında kavalla, 6 yaşında ise gramofon ve plakla tanıştı. Bağlamayla 7 yaşında iken Erzincan’da Kumaş Dede‘nin dükkanında tanıştı. Bu dükkan Davut Sulari, Aşık Daimi, Ali Ekber Çiçek, Aşık Beyhani, Kemter Yusuf gibi nice ustaların yetişmesinde öncü olmuştu. 14 yaşına kadar aşıklık geleneğini öğrenip deyişler söylemeye başlayan sanatçı, sonraki yıllarda İstanbul’a geldi ve Aksaray Musiki Cemiyeti‘nde Nida Tüfekçi‘nin öğrencisi oldu.

SAZI AVRUPA'YA TANITTI  5 Mayıs 1996’da Almanya Cumhurbaşkanı Sayın Roman Herzog‘un desteği ile Köln Flarmoni Orkestrası ile Köln Flarmoni Salonu‘nda verdiği konserle Anadolu müziğinin batıya tanıtılmasına ciddi katkıları oldu. 1996 yılında Köln Senfoni Orkestrası eşliğinde Erdal Erzincan ve Erol Parlak‘la birlikte Köln’de verdiği konser büyük ilgi gördü ve yine aynı yıl Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen özel ödülü aldı. Arif Sağ, sazında günlük yaşamın ekmek-su gibi doğal bir parçası sayılan Anadolu Aleviliği’nin “aşık-ozan” geleneği ortamında yaşayarak yetişti. Son olarak 21. 01. 2000 – 05. 02. 2000 tarihleri arasında, İspanya’nın ünlü Flamenko gitaristi Toma Tito ile Avrupa’nın 12 ayrı şehrinde konserler vererek bağlamanın yurt dışında tanınmasını ve hak ettiği övgüyü almasını sağladı.

AKCİĞER KANSERİNE YAKALANDI Akciğer kanserine yakalanan Arif Sağ'ın öldü haberleri gündeme bomba gibi düştü. Arif Sağ ise Twitter'dan fotoğraf paylaşarak Küba'ya gittiğini duyurdu. 

Arif Sağ geçtiğimiz yıl eşi Yıldız Sağ'ı kaybetmişti.