BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,34
HABER /  POLİTİKA

Arif Sağ ateş püskürdü

AK Parti'nin Alevi açılımına sanatçı Arif Sağ sert tepki gösterdi.

Abone ol

AK Parti'nin Alevi açılımı, toplumun birçok kesiminden destek görürken, bazı sol görüşlü sanatçılar tepki göstermeye devam ediyor. Alevi sanatçı Arif Sağ'ın da AK Parti'nin açılımını sert sözlerle eleştirdiği ortaya çıktı.

Arif Sağ, Alman-Türk Müzik Akademisi'nin katkılarıyla Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit'ın himayesinde 7 Aralık 2007'de düzenlenen bir konserde sahne aldı.

AK Parti'nin Alevi milletvekilleri Reha Çamuroğlu, İbrahim Yiğit ve Hüseyin Tuğcu'yu doğrudan hedef alan Sağ şunları söylüyor: "Bir iki tane dönek almışlar aralarına Alevi adıyla. Biz o dönekleri tanırız. Onlar, toplum içinde dikiş tutturamayan zavallılardır. Gitmişler, orada başka şeyler yapmaya çalışıyorlar."

Yazıcıoğlu'nun Aleviler için fetva verdiğini savunan Sağ, "Alevilere yeni elbise dikeceğiz." şeklindeki sözlerinin basında yer aldığını söylüyor. Ardından şöyle devam ediyor: "Söylediğin lafın altından kalkamazsın. Ağır gelir o laf. Sen kimsin ... Pantolonunun yırtığını dikemiyorsun. Sen Alevilere nasıl elbise dikiyorsun? Bu ne iğrenç bir laftır."

Kendilerini 'cımbızla teker teker ayırmaya çalıştıklarını' iddia eden Sağ, "Bu tehlikeli oyunun altından kimse kalkamaz. Herkes haddini bilmeli." diyor. Sağ'ın son söz olarak, "Oh be rahatladım şu an!" demesi ise dikkat çekti.

Oktay Yaman-Zaman