BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.432,20
HABER /  GÜNCEL

Arena'da desibel rekoru kırıldı mı?

Galatasaray, Türk Telekom Arena'da oynanan maçla birlikte Guiness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

Abone ol

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin, Türk Telekom Arena'da ilk kez karşılaştıkları tarihi derbide Dünya Rekoru kırıldığı açıklandı. Ancak İnönü Stadı'nda Beşiktaş'ın Liverpool'u 2-1 yendiği maçta ulaşılan desibel seviyesi UEFA'nın resmi internet sitesinde rekor olarak yazılıyor.

Guinness World Records tarafından Türkiye’ye gönderilen hakem heyeti derbide resmi ölçüm yaptı. İlk yarının ardından yapılan dahili anonsla 131.76 desibel ile yeni rekor kırıldığı açıklandı. Skorbordda, "Bir spor stadyumunda tezahürat ile ulaşılan en yüksek ses rekoru Galatasarayımızın" yazıldı.


Guinness World Records’un resmi kayıtlarına göre, bundan önce "Bir spor stadyumunda tezahürat ile ulaşılan en yüksek ses rekoru"nun 1 Ekim 2000 tarihinde ABD’nin Colarado eyaletindeki Denver Mile High Stadyumu’nda gerçekleşmişti. Denver Broncos ile New England Patroits arasında yapılan ulusal futbol ligi maçında 128.7 desibele ulaşılmıştı.
UEFA'nın resmi internet sitesinde Dünya Rekoru'nun 132 desibelle Beşiktaş'a ait olduğu bilgisinin yer alması ise kafaları karıştırdı. Siyah-beyazlıların, 24 Ekim 2007'de Liverpool'u 2-1 yendiği Şampiyonlar Ligi maçında 132 desibele ulaşılmıştı.