BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,99
HABER /  GÜNCEL

Arefe günü tatil mi saat 12.30'dan sonra iş yerleri tatil mi?

14 Haziran Arefe Günü tam gün mü tatil, 14 Haziran tatil mi oldu yeni açıklama geldi mi sorusu binlerce çalışanın gündemi haline geldi. Ramazan ayının sonlarına doğru gelirken 14 Haziran tatil mi, 14 haziran perşembe günü kaç saat mesai yapılacak soruları aranmaya başladı. 14 haziran arefe günü yarım gün mü öğleden sonra resmi tatil mi?

Abone ol

14 Haziran tatil mi, 14 haziran arefe günü tam gün mü tatil olur sorusu milyonlarca çalışanın gündemi oldu. Ramazan ayını sonlarına doğru gelirken çalışanları Ramazan bayramı tatili heyecanı sardı. Peki 2018 yılında Arefe günü ne zaman, 14 Haziran perşembe günü yarım gün mü tatil yoksa çalışanlar tüm gün mü tatil yapacak sorularının net cevabı için gözler Başbakanlık'tan gelecek resmi açıklamaya çevrildi.  

Ramazan bayramı tatili 14 Haziran Perşembe afere günüyle başlıyor. 3 gün süren ramazan bayramının birinci günü ise 15 Haziran Cuma. Üçüncü yani son günü ise 17 Haziran pazar günü. Yani Ramazan bayramı tatilinin 2 günü haftaiçine 2 günü ise haftasonuna denk geliyor.

RAMAZAN BAYRAMI 9 GÜN OLUR MU: Peki Ramazan bayramı tatili 9 güne çıkabilir mi? 11-12-13 Haziran da tatil edilebilir mi? Eğer 11 Haziran pazartesi, 12 Haziran Salı ve 14 Haziran çarşamba günü de tatil ilan edilirse. 9 günlük uzun bir ramazan bayramı tatili çalışanları bekliyor diyebiliriz. Fakat şu an resmi bir açıklama henüz yok, ilerleyen günlerde bu konuda resmi bir açıklama yapılmasını bekliyoruz.

14 HAZİRAN TATİL Mİ OLACAK: Dini bayram günleri arasında yer alan Ramazan Bayramı, Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre Arefe günü dahil toplamda 3,5 gün sürmektedir. Arefe günü, Resmi Gazete'deki bilgiye göre yarım gün olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla kamu çalışanları için kurumların insiyatifinde idari tatil ilan edilmezse, 14 Haziran Perşembe günü saat 13.00'dan sonra tatil başlayacaktır.

Ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü resmi daire ve kuruluşlar tatil edilir.

2018 Ramazan ayı bu sene 16 Mayıs tarihinde başladı.14 Haziran Arefe günü Ramazan Bayramının ilk günü olup, 17 Haziran ise bayramın son günü olacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR: Ramazan’ın 1. günü 16 Mayıs 2018’e denk geliyor. Ramazan ayının bitişi ise 14 Haziran Perşembe akşamı olacak. 15 Haziran ise Ramazan Bayramının birinci günü. 17 Haziran Ramazan Bayramı’nın son günüdür.

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı, 15 Haziran'da kutlanmaya başlanacak ve üç gün sürecek

14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi
15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün
16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün
17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün

AREFE GÜNÜ KILINACAK NAMAZLAR: Tövbe Namazı Kılmak: İkindi namazını kıldıktan ve Arefe Duasına başlamadan önce göğün altında iki rekat namaz kılmalı ve Hak Teala’nın huzurunda günahlarını itiraf ederek ikrar etmelidir. Böylece Arafat sevabına nail olsun ve günahları bağışlansın.