BIST 9.441
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ardahan'da eğitim polislere emanet

Ardahan'da eğitim öğretmenlerin değil polislerin omuzlarında! Valilik, öğretmen açığını bakın nasıl kapatmış;

Abone ol

Türkiye'de 200 bin öğretmen atama bekliyor. Ardahan'da derslere öğretmen değil, polisler giriyor. Kentin valisine göre, bunun bir sakıncası yok. Yönetmeliğe aykırı değil. Kentteki öğretmen açığını gidermenin başka çaresi yok.

Ardahan Endüstri Meslek Lisesi'nde dersi anlatan kişi öğretmen değil, polis. Onu dinleyenler, polis okulunun değil bir lisenin öğrencisi...

Kentteki sadece bu lise de değil diğer okullarda da derslere polisler giriyor. Ardahan'ın polis öğretmenleri, eş durumundan kentten ayrılan 60 öğretmenin boşluğunu dolduruyor.

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, "Çaresiz kalınca bu uygulamayı başlattık" diyor. Çünkü kentten ayrılan öğretmenlere karşı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan atama istenmiş.

Ama Ardahan'a sadece 3 öğretmen gönderilmiş. Üniversite sınavına hazırlanan liselilerin dersleri boş geçince polis-öğretmen uygulamasına geçilmiş.

Ardahan'ın şu anda 25 polis öğretmeni var. Kadrolu değiller, mesai sonunda girdikleri ders başına ücret alıyorlar. En fazla 8 saatlik ek ücret veriliyor onlara. Bazıları da hafta sonları sınavlara hazırlanan öğrencilere kurs veriyor.

Eğitimciler, Ardahan'daki polis öğretmen uygulamasına karşı. Zira ülkede onbinlerce öğretmen atama beklerken öğrencilerin polislere teslim edilmesi eğitim sistemindeki çarpıklığın apaçık göstergesi.

Ama Ardahan Valisi, tepkilere rağmen, "Ankara'dan öğretmen gönderilmediği sürece polis öğretmen uygulamasından vazgeçmem çocukların derslerinin boş geçmesine müsaade etmem" diyor