BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.292,82
HABER /  GÜNCEL

Ardahan ve Ankara'da Nisan karı

Ardahan, Ankara ve Bolu'da dün başlayan kar yağışı şaşırttı! Ankara'nın yüksek kesimlerinde kısa süreli de olsa kar yağışı etkili olurken, Ardahan'da kar ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu.

Abone ol

Nisan'da kar sürprizi! Ardahan, Bolu ve Ankara'da yüksek kesimlerinde etkili olar kar yağışı şaşırttı. Ardahan ve Bolu'da kar nedeniyle kısa süreli de olsa ulaşımda zaman zaman aksamalara neden olurken, Ilgar Dağı mevkiinde büyük araçların geçişine izin verilmiyor.

Ardahan-Artvin karayolunun Sahara Geçidi ile Ardahan-Posof karayolunun Ilgar Dağı mevkilerinde dün başlayan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Büyük araçların geçişine izin verilmezken, araç geçişi kontrollü biçimde sağlandı.

İl genelinde etkili olan kar ve tipiden dolayı ulaşımda aksamalar meydana geldi. Sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, birçok araç yoldan çıktı. Kar ve tipi ile birlikte buzlanmada zor anlar yaşattı.

Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarının girişlerine jandarma tarafından "kar ve tipi nedeniyle yol trafiğe kapalıdır" levhaları dikildi.

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI

Bolu Dağı'nda gece başlayan sağanak, dün sabah kar yağışına dönüştü. Yağış, TEM otoyolunun Yumrukaya, Abant kavşağı, Bolu Dağı Tüneli ve Viyadükler, D-100 karayolunda ise Abant kavşağı, Elmalık, Bakacak, Karanlıkdere ile Seymenler mevkisinde etkili oldu.

Karayolları ekipleri, güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

Bölgede görev yapan trafik ekipleri de sürücüleri kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI

Ankara'da da dün öğle saatlerinde kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.