BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  GÜNCEL

Arda Turan'a ilk hafta sürprizi

Arda Turan'ın top koşturdugu La Liga'da sıkıntılı günler. Futbolcular ile yönetim arasında büyük bir uçurum var.

Abone ol

İspanya'da, futbolcular derneği "AFE" ile Profesyonel Futbol Ligi (LFP) arasında anlaşma sağlanamamasından dolayı futbolcuların greve gitme kararı bozulmadı ve 1. ve 2. futbol liginde 2011-2012 sezonunun başlaması ertelendi.

1. ve 2. ligdeki yaklaşık 200 futbolcunun kulüplerinden alacaklarını tedarik edememeleri ve bu futbolcular için oluşturulan fonun yetersiz bulunması, İspanyol futbolunu tarihinde 4. kez greve götürdü. Son olarak 1984 yılında grevin olduğu La Liga'da, bu hafta sonu oynaması gereken maçlar ertelendi.

AFE'nin grevin bozulması için son saat olan Perşembe akşamı 24.00'a kadar kararını değiştirmemesi sonucu, 1. hafta maçlarının oynanamayacağı kesinleşti.

TÜM YIL OYNANMAYABİLİR

AFE ve LFP yetkilileri bugün ve haftasonu görüşmelerine devam edeceklerini açıklasa da, İspanyol basınında yer alan yorumlarda taraflar arasında ''tam bir uçurum'' olduğu söyleniyor. İspanya'daki tüm futbolcular grev kararına destek verirken, Espanyol'dan Luis Garcia, ''Ya bu sorun tamamen çözülür ya da oynamayız'', Hercules'den Tote de, ''Eğer gerekirse tüm yıl İspanya'da futbol oynanmayacak'' şeklinde konuştu.

AFE ilk aşamada iki haftalık grev kararı almış olsa da, LFP yetkilileri gelecek Pazartesiye kadar anlaşmanın sağlanmasını ve grevin kaldırılmasını temenni ediyor.

İspanyol basınında yer alan habelerde, gelecek hafta La Liga'ya direkt 2. hafta maçlarından başlanacağı ve kayıp olan 1. hafta maçlarının noel tatili döneminde oynatılmasına çalışılacağı iddia ediliyor.

Bu arada greve rağmen Barcelona, 22 Ağustos'ta Gamper Turnuvası'nda Napoli'ye, Real Madrid de 24 Ağustos'ta Santiago Bernabeu Turnuvası'nda Galatasaray'a karşı maçlarını yapacak.